The buying behavior of Turkish consumers on digital platforms and their use of social media
Türk tüketicilerin dijital platformlardan satın alma davranışları ve sosyal medya kullanımları
  1. Tez No: 819868
  2. Yazar: HAWAR BASHAR JAMEEL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NEVRA BEDRİYE BAKER ARAPOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Dijital Platformlar, Satın Alma Davranışı, Türk Tüketicisi, Social Media, Digital Platforms, Buying Behavior, Turkish Consumers
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bugün, sosyal medyayı pazarlama çabalarının merkezi bir unsuru olarak kullanan Türkiye'nin modern iş sistemi. Bu platformun evrimi ve entegrasyonu, onu pazarda başarı ve uygunluk sağlamada daha paha biçilmez kılar. Sosyal ağ kurmayı kolaylaştıran hizmetlerin kullanımı, tüm dünyada çok çeşitli işletmelerde daha yaygın hale geliyor. Dijital bir platformdan yararlanan e-ticaret firmalarının Türkiye'de önemli sayıda müşteriye hızla ulaşma şansı önemli ölçüde artmaktadır. Türk e-ticaret sektörü, modern teknolojiyi benimseyerek, işletmelere müşterilerle hem daha verimli hem de etkili bir şekilde iletişim kurma fırsatı da veriyor. Bu çalışmanın amacı, müşterilerin satın alma alışkanlıkları ile sosyal medya ve çevrimiçi alışveriş kalıplarıyla ilişkili davranışları geliştirme yollarıyla bağlantı kurmaktır. Tez, bilimsel çalışmanın sonuçları hakkında yorumlayıcı ve tanımlayıcı bilgiler içeren daha tümdengelimli bir yaklaşım benimsiyor. İlgili içgörüler elde etmek için bu çalışmada nitel bir analitik yöntem kullanıldı. Bulgular, sosyal medyanın Türk tüketicilerinin dijital platformlar üzerinden gezinme ve satın alma şekillerinde etkili bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Tüketiciler, çoğunlukla bu platformların insanların hayatını kolaylaştırması nedeniyle dijital platformlarda daha fazla zaman geçirebilmektedir. Çalışma, güçlü bir teorik temel oluşturmayı hedefliyorsa, çeşitli durumlarda birincil yeteneklerin ampirik testlerini yürütmek için muazzam fırsatların altını çizen çeşitli sınırlamalara tabidir.
Özet (Çeviri)
Today, Turkeys modern business system that utilize social media as a central element of their marketing efforts. The evolution and integration of this platform have rendered it invaluable in ensuring success and relevance within the market. The utilization of services that facilitate social networking is becoming more common in a wide variety of enterprises all around the globe. E-commerce companies that make use of a digital platform have a significantly increased chance of rapidly reaching a significant number of clients in Turkey. By embracing modern technology, the Turkish e-commerce industry also gives businesses the opportunity to communicate with customers in a manner that is both more efficient and effective. This study's objective is to link to the purchasing habits of customers and the ways in which it is enhancing the behaviors associated with social media and online shopping patterns. The thesis takes a more deductive approach, including interpretative and descriptive information on the outcomes of the scientific study. To obtain pertinent insights, this study utilized a qualitative analytical method. Findings reveal that social media exerts an influential effect on how Turkish consumers navigate and make purchases via digital platforms. Consumers are able to spend more time on digital platforms mostly due to the fact that these platforms make people's lives easier. The study is subject to various limitations, underscoring the immense opportunities for conducting empirical tests of primary aptitudes in varying situations if we aim to establish a strong theoretical footing.