Modifications in development plans: A case study of Ankara
İmar planı değişiklikleri: Ankara örneği
  1. Tez No: 82196
  2. Yazar: HÜLYA ULUSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MELİH ERSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Plan Modifications, Development Plans, Development Law, Planning Law, Ankara Metropolitan Municipality, Local Governments, Urban Planning IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 202
Özet
öz İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ: ANKARA ÖRNEĞİ Ulusoy, Hülya Yüksek Lisans, Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Melih Ersoy Aralık 1999, 140 Sayfa Bu çalışmanın amacı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin planlama çalışmaları üzerinde yapılan alan araştırmasının sonuçlarının ışığında, imar planı değişikliklerini yasal, yönetsel ve teknik yönleriyle incelemek ve yerel yönetimlere imar planlarını onama yetkisinin verildiği 1985 yılından itibaren; Türkiye imar planlama pratiğini ve belediyelerin planlamayla ilgili uygulamalarını irdelemektir. Alan araştırması, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 1986 ve 1998 yıllan arasında onayladığı imar planlan ve imar planı değişiklikleri üzerinde yapılan detaylı bir incelemeyi kapsamaktadır. Günümüzdeki planlama sistemini ve sistemin eksikliklerini ortaya koyabilmek için alan araştırmasının sonuçlarının değerlendirmesi dışında; Türkiye planlama sisteminin tarihsel gelişimi; üç Avrupa ülkesi: İngiltere, Fransa ve Almanya'dakiplanlama sistemleri ve plan değişiklikleri incelenecek; mevcut planlama sisteminin yasal ve yönetsel yönleri ve plan değişiklikleriyle ilgili idari mahkeme ve Danıştay kararları üzerinde durulacaktır. Anahtar Kelimeler Plan Değişiklikleri, İmar Planlan, İmar Kanunu, Planlama Hukuku, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yerel Yönetimler, Kent Planlaması VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODIFICATIONS IN DEVELOPMENT PLANS: A CASE STUDY OF ANKARA Ulusoy, Hülya M.S., Department of Urban Policy Planning and Local Governments Supervisor. Prof. Dr. Melih Ersoy December 1999, 140 Pages The aim of this study is to evaluate the“modifications in development plans”with its legal, administrative and technical aspects and to present the current planning practice and planning implementations of the municipalities in Turkey after 1985, when the local governments were given the power to approve development plans, with the help of the results of the case study made on the planning activities of Ankara Metropolitan Municipality. The case study is a detailed survey on the development plans and development plan modifications which are approved by Ankara Metropolitan Municipality between the years 1986 and 1998. In this study, apart from the discussion of the results of the case study; a historical evaluation of the planning system in Turkey; a comparative study of planning systems and plan modifications in three European countries: England, France and iiiGermany; evaluation of administrative, legal and technical aspects of the current planning system, the decisions of administrative courts and the Council of State related to plan modifications will be made for describing the current practices and finding the insufficiencies of the system.