Using the internet and electronic mail in writing classes: A study on the reactions and success of preparatory students at Işık University
İnternet ve elektronik postanın yazı derslerinde kullanımı: Işık Üniversitesi hazırlık öğrencilerinin tepkileri ve başarısı üzerine bir durum çalışması
- Tez No: 82225
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DENİZ ZEYREK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Elektronik Posta, Internet, İnternet ve Elektronik Postaya Dayalı Yazı Etkinlikleri, Yazı Becerisi VI, Electronic Mail, Internet, Writing Activities Based on the Internet and Electronic Mail, Writing Skill IV
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
oz INTERNET VE ELEKTRONİK POSTANIN YAZI DERSLERİNDE KULLANIMI: IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNİN TEPKİLERİ VE BAŞARISI ÜZERİNE BİR DURUM ÇALIŞMASI Gürkaya, Burçak Deniz Yüksek Lisans, İngiliz Dili Öğretimi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Deniz ZEYREK Aralık 1999, 130 sayfa Bu çalışma, hazırlık öğrencilerinin İnternet ve elektronik postaya dayalı çeşitli yazı etkinliklerine karşı tepkilerini incelemeyi ve bu tür çalışmaların yazı izlencesine ek bir parça olarak birleştirilmesinin öğrencilerin yazılarında dil kullanımı, içerik, ve düzen konusunda ilerlemeye yol açıp açmadığım kararlaştırmayı amaçlamaktadır. Bunun için, öncelikle, eşit İngilizce bilgi düzeyine sahip dokuz kişilik bir sınıf seçilmiştir. Öğrenciler bir aylık alışma sürecinden geçirilmişlerdir. Alışma sürecinin sonunda, öğrenciler alışma sürecinde kullanılan İnternet ve elektronik posta çalışmalarına gösterdikleri tepkilerle ilgili yedi soruya cevap vermişlerdir. Öğrencilerin büyük çoğunluğu alışma sorularını olumlu olarak cevaplandırmışlardır. Ardından, İnternet ve elektronik postaya dayalı birçok yazı etkinliği Işık Üniversitesi Hazırlık Okulu'nun haftalık yazı izlencesine eklenmiştir. Bu etkinlikler, öğrencilere ev ödevi olarak verilmiştir. Herbir etkinliğe karşıtepkilerin kayıt edilmesi için, öğrenciler tarafından günlük tutulmuştur. Öğrencilerin öğretmen tarafından verilen geribesleme, Internet' in sağladığı eğlence, ve yazılarında kaydedilen içerik ve düzen açısından ilerleme dolayısı ile, İnternet ve elektronik postaya dayalı etkinliklerden yararlandıkları ve olumlu tepkiler gösterdikleri öğrenciler tarafından yazılan günlüklerde yansıtılmıştır. Daha sonra, herbir öğrenci tarafından yazılan üç yazı etkinliği dil kullanımı, içerik, ve düzen açısından iki bağımsız hakem tarafından değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme, öğrencilerin dil kullammı, düzen, ve içerik açısından ilerleme kaydettiğini göstermiştir. Öğrencilerin yazı alanındaki çıkış sınavından elde ettikleri yükselen notlar da öğrencilerin yazı becerisindeki gelişmesini desteklemiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USING THE INTERNET AND ELECTRONIC MAIL IN WRITING CLASSES: A CASE STUDY ON THE REACTIONS AND SUCCESS OF PREPARATORY STUDENTS AT IŞIK UNIVERSITY Gürkaya, Burçak Deniz M.A. Program in English Language Teaching Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Deniz ZEYREK December 1999, 130 pages This study aims to examine the reactions of preparatory students to various writing activities based on the Internet and electronic mail and to determine whether the integration of such activities as an additional component in the writing syllabus leads to improvement regarding the students' language use, content, and organisation of writing. For this, a class of nine students who were at the same level of English proficiency was selected. The students were exposed to a one-month orientation period. At the end of the orientation, they answered seven questions related to their reactions to the Internet and electronic mail activities used during the orientation. The majority of the students answered the orientation questions in a positive way. Next, several writing activities based on the Internet and electronic mail were added to the weekly writing syllabus of the Preparatory School at Işık University. These activities were assigned to the students as homework. Students recorded their iiireactions for each activity in pencil and paper journals. The journal entries suggested that the students benefited from the Internet and electronic mail activities, specifically due to the feedback given by the teacher, the fun offered by the Internet, and improvement in the content and organisation of their essays and they developed positive reactions towards the Internet and e-mail activities. Later, three essays written by each student were graded by two independent judges in terms of language use, content, and organisation. Their grades showed that the students improved in language use, organisation, and content. The improved grades that the students got in the writing exit exam given by the institution also provided support for the students' progress in the writing skill.