The role of career development, reward, and staff motivation in enhancing effective corporate governance
Etkin kurumsal yönetimin geliştirilmesinde kariyer gelişimi, ödül ve personel motivasyonunun rolü
  1. Tez No: 827411
  2. Yazar: TIMOTHY KROP ALTINGIT
  3. Danışmanlar: Assoc. prof. Dr. CEYHAN ÇİĞDEMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ödül Sistemi, Kurumsal Yönetim, Personel Motivasyonu, Kariyer Geliştirme, Çalışan Performansı, Reward System, Corporate governance, Staff Motivation, Career enhancement, Employee Performance
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Kurumsal yönetimin geliştirilmesinde ödül sistemlerinin, personel motivasyonunun ve kariyer gelişiminin rolü hiçbir koşulda hafife alınamaz. Dünyanın her yerindeki kurumsal yapılar, hizmet sunumunu kolaylaştırmak veya kar elde etmek için geniş kapsamlı amaçlar doğrultusunda kurulur, ancak bu girişime rağmen, çalışanların tutumları onların verimliliği üzerinde belirleyici bir faktördür. Bunun ışığında, bu araştırma, etkili kurumsal yönetim için gerekli olan doğru çalışan tutumunu oluşturmada gereken çalışan performansı için ödül sistemleri, personel motivasyonu ve kariyer geliştirmenin oynadığı eşsiz rolü değerlendirmeyi amaçlamıştır. Veri toplama amacıyla ve Covid 19'u frenlemek için alınan sert önlemler göz önünde bulundurularak, bu araştırmada tanımlayıcı bir araştırma modeli kullanılmıştır. Bu araştırma, Kenya'daki kamu kuruluşlarında ev veya ofis tabanlı iş sözleşmeleri kapsamındaki 1000 çalışana odaklanmıştur. Örneğimiz, katmanlı ve amaçlı örnekleme teknikleri ile gelişigüzel seçilen 278 çalışandan oluşmaktadır. Anketler belirlenen örneğe uygulanmış ve 240 yanıt geri dönmüştür. Bu, %86,33'lük güzel bir yanıt oranı kaydetmiş ve elde edilen veriler, Sosyal Bilimler İstatistik Paketi (SSSP) aracılığıyla işlenmiş ve analiz edilmiştir. Bulguları sunmak için çizelge halinde veri temsil modeli benimsenmiştir. Bu çalışmadan elde edilen bulgular, herhangi bir firmada çalışanların performanslarına yönelik personel motivasyonu, ödül sistemi ve kariyer gelişimi seviyeleri arasındaki ilişkileri hakkında bilgi verecektir. Bahse konu bilgi, personel motivasyonunun uygulanmasında, çalışanların ödüllendirilmesinde ve insan sermayesi konusunda kariyer gelişiminde kurumsal organların bilgilendirici bir üst yönetimi rolünü görecektir.
Özet (Çeviri)
Under no circumstances can the role of reward systems, staff motivation, and career development be underestimated in enhancing corporate governance. Corporate bodies around the world are instituted in pursuance of a wide range of purposes, whether to ease service delivery or make profit but notwithstanding the venture, the attitude of employees has a determining factor on their effectiveness. In light of this, this research aimed at evaluating the unique role played by reward systems, staff motivation and career development in forming the rightful employee attitude towards employee performance necessary for effective corporate governance. For the purposes of data collection, and in consideration of the stringent measures put in place to curb Covid 19, this research used a descriptive research model. The research focused on 1000 employees under home based or office-based employment contracts within public corporations in Kenya. The sample comprised of 278 employees who were randomly gathered through stratified and purposive sampling techniques. The questionnaires were administered to the identified sample and 240 responses returned. This recorded a good response rate of 86.33% and the resulting data was processed and analyzed through the Social Sciences Statistical Package (SSSP). Tabular data representation model was adopted to present the findings. The findings from this study will give knowledge on the relationships between the levels of staff motivation, reward system, and career development towards employees' performance in any given firm. The said knowledge will act as an informative top management of the corporate bodies in implementation of staff motivation, rewarding employees and career development on human capital.