Static and dynamic traffic assignments to general urban networks a comparative case study Konya (Turkey)
Konya (Türkiye) örneğinde genel kentsel yolağlarında karşılaştırmalı dinamik ve statik yolağı atamaları
  1. Tez No: 82762
  2. Yazar: METİN ŞENBİL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT GÜVENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Dinamik Yolağı Ataması, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Kentsel Modelleme, Şehir Planlama iv, Dynamic Traffic Assignment, Intelligent Transportation Systems, Urban Modelling, City Planning ill
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 182
Özet
oz Konya (Türkiye) Örneğinde Genel Kentsel Yol ağlarında Karşılaştırmalı Dinamik ve Statik Yolağı Atamaları Şenbil, Metin Yüksek Lisans, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Murat Güvenç Ortak Tez Yöneticisi: Prof. îlhan Tekeli Ocak 1999, 182 sayfa Bu tez özellikle Dinamik Yolağı Ataması (DYA) ve Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) gibi ulaşım planlamasında ve yönetimindeki yeni yaklaşımları sunmaktadır. Tezde Dinamik Yolağı Ataması metodu Türkiye'nin bir kentine Statik Yolağı Ataması metodu ile birlikte uygulanmaktadır, iki değişik metod daha sonra yolağı verimlilik kriterlerine göre karşılaştırılmaktadır. Bu yolla, kentsel ölçekte daha sağlıklı yolağı oluşturulması ve kentiçi yolların daha iyi şebekelenmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Diğer taraftan bugünlerde ortaya çıkmakta olan yeni yaklaşımlar da Dinamik Yolağı Ataması yanında sunulacaktır. Günlük trafik yönetimi uygulamaları tabanında. Dinamik Yolağı Atamasının (DTA) Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile kaynaştırılabilmesi için yeni yolların aranmasına çalışılmaktadır. Tezin sonunda, ulaşım planlaması ve yönetiminde ortaya çıkan yeni yaklaşımların şehir planlama ve kentsel modelleme uygulamalarına ve kentsel yollara ne tür yansımaların olabileceği üzerinde durulmaktadır
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Static And Dynamic Traffic Assignments To General Urban. Networks A Compparative Case Study Konya (Turkey) Şenbil, Metin M.S., Department of City and Regional Planning Supervisor: Asst. Prof. Murat Güvenç Co-Supervisor: Prof, ilhan Tekeli January 1999, 182 pages This thesis presents new approaches to transportation planning and management, specially Dynamic Traffic Assignment (DTA) and Intelligent Transportation Systems (ITS). In the thesis, method of Dynamic Traffic Assignment (DTA) is applied to a city in Türkiye (Konya) along with Static Traffic Assignment. Two different methods will then be compared with respect to network efficiency. It is intended to reach a better solution of network creation on the urban scale, a better networking of intra urban roads. On the other hand, new approaches coming into being nowadays will be introduced along with the Dynamic Traffic Assignment procedure. It is intended to explore new ways in order to fuse Dynamic Traffic Assignment (DTA) into Intelligent Transportation Systems (ITS) on the bases of daily traffic management applications. Along with these efforts, emphasis will be given to city planning practice. At the end of the thesis, it is scrutinized that how new ways in transportation planning and management would affect city planning and urban modelling practice.