The barriers to language learners' engagement with teachers' written feedback
Öğrencilerin, öğretmenlerinin yazılı dönütleriyle ilişkilenmesinin önündeki engeller
- Tez No: 828232
- Danışmanlar: PROF. DR. BELGİN ELMAS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: geri bildirim, geri bildirim okuryazarlığı, nitel araştırma, İngilizce dil öğretimi, feedback, feedback literacy, qualitative research, EFL
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: TED Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Programlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Öğretimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu nitel araştırma öğrencilerin geri bildirim hakkındaki görüşlerini, öğretmenlerin yazılı geri bildirimleriyle ilişkilenmesinin önündeki engelleri ve bunları aşmak için önerilerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Çalışma sorularına yanıt vermek için temel bir nitel araştırma tasarımı benimsenmiştir. Ankara'da özel bir üniversitede farklı seviyelerde okuyan on iki öğrenci uygunluk örnekleme yöntemiyle veri toplama sürecine katılmışlardır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmış ve ses formatında kaydedilmiştir. Daha sonra, veriler MAXQDA 2020 kullanılarak yazılı hale getirilmiş ve analiz edilmiştir. Araştırma sorularını ele alacak kodlar ve temalar geliştirmek için öznel içerik analizi kullanılmıştır. Sonuçlar, öğrencilerin geri bildirim hakkında etkili geri bildirim, geri bildirim engelleri ve bunları aşmak için detaylı ve açık geribildirim gibi öneriler konusunda farklı görüşlere sahip olduklarını gösterdi. Bu çalışma geri bildirim okuryazarlığı üzerine gelecekteki araştırmalar için öneriler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This current qualitative research study aimed to find out students' views about feedback, the barriers to their engagement with teachers' written feedback and the suggestions to overcome them. A basic qualitative research design was adopted to address the study questions. Twelve students from different levels studying at a private university in Ankara, Türkiye, participated in the data collection process based on purposive sampling. The data was collected through semi-structured interviews and recorded in audio format. Afterwards, it was transcribed and analyzed using MAXQDA 2020. An inductive content analysis was used to develop codes and themes that would address the research questions. The results showed that learners have different views about feedback regarding effective feedback, the barriers to feedback and suggestions such as detailed and clear feedback to overcome them. This study presents recommendations for future research on feedback literacy.