A comparative bibliometric analysis of digital accounting education before and during Covid-19 pandemic
Dijital muhasebe eğitiminin karşılaştırmalı bibliyometrik analizi: Covid-19 pandemisi öncesinde ve sürecinde
  1. Tez No: 829405
  2. Yazar: NEIMATALLAH TALEB
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NAİM ATA ATABEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Muhasebe Eğitimi, Bibliyometrik Analiz, Vosviewer Haritalama Tekniği, Digital Accounting Education, Bibliometric Analysis, Vosviewer Mapping Technique
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, 2001 ile 2022 yılları arasında dijital muhasebe eğitimine odaklanan akademik dergi makalelerini incelemektir. Çalışma, Covid-19 pandemisi öncesi ve sürecinde yayınlanan bilimsel makaleleri karşılaştırarak dijital muhasebe eğitimi hakkında literatürü incelemektedir. Araştırmacı, literatürün yayımlanma ve atıf trendlerini analiz etmek için Scopus veritabanıyla bibliyometrik analiz yöntemini kullanmıştır. Araştırmanın bulguları, pandemi öncesi dönemde 74 yayına erişildiğini, pandemi döneminde ise 88 yayına erişildiğini göstermektedir. Çalışmada ayrıca, pandemi öncesi ve sürecinde en sık atıfta bulunulan makalenin, Watty, McKay ve Ngoin tarafından 2016 yılında yayımlanan“The Impact of Technology in the Twenty-First Century on Accounting Academics in Higher Education Institutions”isimli makale olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Pandemi döneminde en sık atıfta bulunulan çalışma ise Dolce, Emanuel, Cisi ve Ghislieri'nin 2020 yılındaki makaleleridir. Pandemi öncesi en etkili yazar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Memphis Üniversitesi'nden Z. Rezaee iken, pandemi döneminde Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Al Ain Üniversitesi'nden A. Qasim en etkili yazar olarak ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
The main objective of this study is to examine academic journal papers focusing on digital accounting education between 2001 and 2022. The study investigates what has been written about digital accounting education by comparing scientific articles published before and during the Covid-19 pandemic. The researcher utilized bibliometric analysis with the Scopus database to analyze literature publishing and citation trends. The findings of the research indicate that 74 publications were accessed before the pandemic period, while 88 publications were accessed during the pandemic period. The study also concluded that the most frequently referenced article both before and during the pandemic was“The Impact of Technology in the Twenty-First Century on Accounting Academics in Higher Education Institutions”by Watty, McKay, and Ngoin, published in 2016. During the pandemic, the most frequently cited work was an article authored by Dolce, Emanuel, Cisi, and Ghislieri in 2020. Before the pandemic, the most influential author was Z. Rezaee, affiliated with the University of Memphis in the United States of America, whereas during the pandemic, A. Qasim, affiliated with Al Ain University in the United Arab Emirates, emerged as the most influential author.