Examining emergency distance education experiences of teachers in Palestine schools
Filistin okullarındaki öğretmenlerin acil durum uzaktan eğitim deneyimlerinin incelenmesi
  1. Tez No: 841291
  2. Yazar: NAWAR ABDEL RA’UOF ZAKI QWASMI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEZİN EŞFER ÖNDÜNÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Emergency Distance Education, Instructional Technologies, Palestinian Schools, teachers' experiences
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Pandemi eğitim sistemini büyük ölçüde etkiledi, eğitim sürecini hızlı ve gözle görülür bir şekilde yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime kaydırdı ve bu modun teknolojik cihaz ve uygulamaların kullanımıyla karakterize edilmesini sağladı. Filistin'deki eğitim sistemi Eğitimdeki bu dönüşüme hazırlıklı değildik. Bu çalışma, acil durumda uzaktan eğitim (EDE) sırasında Filistinli öğretmenlerin en belirgin zorluklarını, engellerini ve başa çıkma stratejilerini ve öğretim teknolojilerini nasıl deneyimlediklerini ele almaktadır. Dolayısıyla bu çalışma, Filistin'deki acil durumlarda uzaktan eğitimin önemi hakkında kalıcı ve sürdürülebilir bir tartışmayı teşvik etmek için bir vaka çalışması yaklaşımını kullanarak bu zorlukları ve engelleri sistematik olarak vurgulamayı, analiz etmeyi ve bunlara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Araştırmacı, Filistin'deki farklı okul türlerinde görev yapan 7 öğretmen ve 2 eğitim lideriyle görüşmeler gerçekleştirdi ve bu görüşmeler, yüz yüze oturumları ve çevrimiçi oturumları içeriyordu. Niteliksel analiz, Filistinli öğretmenlerin EDE'de karşılaştığı temel konuları ortaya çıkardı ve modern ve yenilikçi eğitim yöntemlerinin entegre edilmesinde eğitim personeli arasında teknolojik yeterliliğe duyulan ihtiyaç ortaya çıktı. Ayrıca bu eğitim sürecinin temelini oluşturan teknolojik cihazların eksikliği, internet ağlarının zayıflığı ve sürekli kesintilerinin iletişimi etkilemesi, öğrencilerin ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bilinçsiz olması gibi pek çok zorluk ortaya çıkmıştır. ihtiyaçlar. Çocukların eğitim ihtiyaçları. Öte yandan bakanlıkların, öğretmenlerin uzaktan eğitim sistemini eğitim-öğretim sürecinde kullanabilmeleri için altyapının iyileştirilmesi, teknik ve teknolojik donanımın oluşturulması yönünde çalışmalar yapması gerekiyor. Geliştirilen derslerle öğretmenlerin uzaktan eğitim sistemindeki teknolojiyi kullanma deneyimlerini de iyileştirmeleri gerekiyor.
Özet (Çeviri)
The pandemic greatly affected the educational system, as it made the educational process shift quickly and noticeably from face-to-face to distance education, making this mode characterized by the use of technological devices and applications, as it appeared that the educational system in Palestine was not prepared for this transformation in education. This study addresses the most prominent challenges and obstacles and coping strategies of Palestinian teachers during the in emergency distance education (EDE) and how they experience instructional technologies. So, this study aims to highlight, analyze, and contribute to these challenges and obstacles systematically, using a case study approach to promote a permanent and sustainable conversation about the importance of distance education in emergencies in Palestine. The researcher conducted interviews with 7 teachers and 2 educational leaders who worked in the different school types in Palestine and these interviews included in-person sessions and online sessions. The qualitative analysis revealed essential topics that Palestinian teachers faced in EDE and a need for technological competence appeared among educational staff in integrating modern and innovative educational methods. In addition, many challenges have emerged, such as the lack of technological devices that are the basis of this educational process, the weakness of Internet networks and their constant outages, which affect communication, and the lack of awareness among students' families in meeting their needs. Children's needs for education. On the other hand, ministries must work to improve the infrastructure and build technical and technological equipment for teachers to use the distance education system in the educational process. They must also improve teachers' experiences using technology in the distance education system through developed courses.