Adaptation of AR technologies on customer engagement endeavor: An outlook of the Turkish market
AR teknolojilerinin tüketici katılımı çabalarına uyarlanması: Türkiye pazarına genel bir bakış
  1. Tez No: 848729
  2. Yazar: MERİÇ LEVENTLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CEYDA AYSUNA TÜRKYILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici Etkileşimi, Dijital Pazarlama, Arttırılmış Gerçeklik, Pazarlama Stratejisi, Consumer Engagement, Digital Marketing, Augmented Reality, Marketing Strategy
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Kuşkusuz pazarlamanın büyük başarısı çoğunlukla tüketiciyle kurulan büyük bağdan kaynaklanıyor. Ancak, son zamanlarda potansiyel kullanıcıyı sadık bir tüketiciye dönüştürmek pazarlamacılar için nispeten zor. Tüketici etkileşiminden yararlanmak, çoğu zaman daha interaktif reklamlar oluşturmak ve tüketicilerin ürünleri deneyimlemesini sağlamak gibi sürükleyici marka deneyimleriyle sağlanmalıdır. Sonuç olarak, müşteriler ilgi çekici marka deneyimleri sunan markaları seçmeye yatkındır. Bunu akılda tutarak, artırılmış veya sanal gerçeklik çözümleri tüketici katılımını artırmak için çok verimli olabilir. Bu çözümler, ücretli sosyal medya veya ücretli arama gibi çeşitli reklam yöntemlerinin aksine pazarlama uzmanları arasında nadiren kullanılıyor. Pazarlama profesyonellerine odaklanılarak, Türkiye'de toplanan ve toplam 10 katılımcıdan oluşan veriler kullanılmıştır. Bu amaçla yüz yüze görüşme yöntemi uygulanmıştır. Finanstan perakendeye kadar çeşitli sektörlerden gelen pazarlama profesyonellerinin farklı bakış açıları ortaya çıkmıştır. Artırılmış gerçeklik uygulamalarının adaptasyonu hâlâ küresel ortalamanın çok uzağındadır. C-düzeyindeki (CEO, CMO vb.) karar alıcılar, dijital pazarlama yapılarını iş bağlamında yönetirken bu içgörüleri faydalı bulabilir.
Özet (Çeviri)
Undoubtedly the huge success of marketing mostly arise from the great consumer engagement. However, recently turning the prospective user into a loyal consumer is relatively tough for the marketers. Leveraging the consumer engagement should most of the time with immersive brand experiences such as creating more interactive advertising, and enable consumers to experience products. As a result, customers are prone to select brands offering engaging brand experiences. With that in mind, augmented or virtual reality solutions can be very fruitful in order to enhance consumer engagement. These solutions are rare to use amongst marketing professionals unlike various sort of advertising methods such as paid social or paid search. Focusing on marketing professionals, data collected in Turkey yielding a sum of 10 participants was used. To this end, a face to face interview method was administered. Finding across different points of view according to those marketing professionals from various verticals ranging from finance to retail. The adaptation of augmented reality practices is still far from the global average. C-level decision-makers might find these insights helpful in managing digital marketing structures on a business context.