Challenges of financing and managing start-ups: The case of Guinea
Start-up'ların finansmanı ve yönetiminde karşılaşılan zorluklar: Gine örneği
- Tez No: 852940
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA İSLAMOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Start-up, Ekosistem, Melek yatırımcı, İnkübatör, Parite, Gine, Start-up, Ecosystem, Business angel, Incubator, Parity, Guinea
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu özette, Gine'deki start-up ekosisteminin sorunlarını tespit ediyoruz. Banka kredisi veya desteğinden yararlanamayan genç girişimciler tarafından kurulan yeni işletmelerin hayatta kalmasını sağlayan bir ekosistem. Kamu destek politikalarının etkisi vurgulanmaktadır. Veriler, 2022 yılında BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ gözetiminde gerçekleştirilen bir araştırmadan alınmıştır. Küçük işletme kurma konusunu ele aldıktan sonra, genç girişimcilerin yerel özel bankalarda finansman bulmalarına yardımcı olmak için APIP tarafından sunulan farklı destek seçeneklerini inceliyoruz. Analiz, bir girişimcinin, finansman imkanı olmayan genç bir kişi olduğunda, girişimcilik ve bağımsızlık zevkini teşvik eden bir girişimcilik ortamına sahip olduğunda, devletin kendisine iş vermesini beklememek için belirli kararlar aldıktan sonra işini kurduğunda işinin daha sürdürülebilir olduğunu düşündüğü sonucuna götürmektedir. Hayatta kalmadaki iyileşme, girişimcinin önceki faaliyeti ile işletmesinin faaliyeti arasındaki benzerlikten ve başlangıç sermayesine sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Yeni girişimcilere yönelik devlet desteği (yatırım hibesi, destek hibesi, azaltılmış sosyal güvenlik ve işveren katkıları), kredi alma dışında, girişimcilikte başarısızlık riskinin azaltılmasına katkıda bulunmamaktadır. Öte yandan, kurulduktan sonra girişimcilik eğitimi ve desteği alan bir işletmenin hayatta kalma olasılığı daha yüksektir.
Özet (Çeviri)
In this research study, we identify the problems of the start-up ecosystem in Guinea, an ecosystem that allows the survival of new businesses founded by young entrepreneurs who cannot benefit from bank loans or support. The impact of public support policies is highlighted. The data are from an interview conducted in 2023 under the supervision of the BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL UNIVERSITY. After addressing the issue of small business creation, we examine the different support options offered by APIP (Private Investment Promotion Agency) to help young entrepreneurs find financing in local private banks. The analysis leads to the conclusion that an entrepreneur considers his or her business to be more sustainable when he or she is a young person with no means of financing, with an entrepreneurial environment that fosters a taste for entrepreneurship and independence, setting up his or her business after having made certain decisions so as not to wait for the state to employ him or her. The improvement in survival is due to the similarity between the entrepreneur's previous activity and the activity of his or her business and the fact that he or she has start-up capital. State support for new entrepreneurs (investment grant, support grant, reduced social security and employer contributions) does not contribute to reducing the risk of entrepreneurial failure, except for obtaining loans. On the other hand, a business that receives entrepreneurial training and support after its establishment is more likely to survive.