Exploring EFL teachers' global skills perceptions and practices
İngiliz dili eğitimi öğretmenlerinin küresel beceri algılarını ve uygulamalarını keşfetmek
- Tez No: 853358
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AYFER SU BERGİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: küresel beceriler, küresel eğitim, 21. Yüzyıl becerileri, yabancı dil dersleri, müfredat, global skills, global education, 21st century skills, EFL classes, curriculum
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Amasya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
Bu nicel çalışmanın temel amacı, İngilizce öğretmenlerinin küresel becerilerin entegrasyonu konusundaki uygulamalarını ve algılarını araştırmaktır. Çalışma, İngilizce öğretmenlerinin uygulamalarına ve küresel becerilere ilişkin algılarına, bu becerilere aşinalıklarına, bunları entegre etme motivasyonlarına, küresel becerilerin bileşenleriyle korelasyonuna, demografik değişkenlerin öğretmenlerin uygulamaları üzerindeki etkisine ve küresel becerilerin uygulanması için yabancı dil sınıflarının ve müfredatlarının uyumluluğuna odaklanan altı temel araştırma sorusunu ele almaktadır. Bunun için, çalışma kapsamında Tokat'taki hem özel hem de devlet okullarında farklı okul düzeylerinden (ilkokul, ortaokul ve lise) çalışan 163 İngilizce öğretmeni gönüllü olarak araştırmaya katıldı. Katılımcıların küresel becerilere ilişkin uygulamalarını ve algılarını değerlendirmek için, Ravitz tarafından 2014 yılında geliştirilen '21.Yüzyıl Becerilerini Öğretme ve Öğrenme Anketi' bazı uyarlamalarla birlikte kullanıldı. Tüm veriler SPSS kullanılarak analiz edildi. Araştırmanın sonuçlarına göre, İngilizce öğretmenlerinin öğrencilerin iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmek için aktif olarak çabaladıklarını ve %80'inden fazlasının bu konuda en azından orta düzeyde çaba harcadığını ortaya çıkardı. Dijital becerilerde bu oran %50'nin üzerindedir. Ancak diğer beceriler konusunda öğretmenler bunları sınıflarına entegre etme konusunda daha az isteklidirler. Öğretmenlerin önemli bir kısmı ya belirli küresel becerileri değerlendirmediklerini ya da bunu çok az düzeyde yaptıklarını belirtmişlerdir. Ek olarak, ders kitapları gibi İngilizce materyallerinin müfredatla karşılaştırıldığında küresel becerileri ele almada daha az uyumlu olduğu görülmüştür. Öğretmenlerin çoğunluğunun fikir birliği, İngilizce derslerinin küresel becerileri öğretmek için ideal bir platform sağladığı yönünde olmuştur. Bunu gerçeğe dönüştürmek için; İngilizce derslerinin ve İngilizce öğretmeni yetiştirme programlarının, İngilizce'yi bu becerilerin öğretilmesinde çok önemli bir araç olarak kabul ederek yeniden tasarlanması gerektiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
The primary objective of this quantitative study is to investigate the practices and perceptions of English as a Foreign Language (EFL) teachers in the integration of global skills. The study addresses six key research questions, focusing on EFL teachers' practices and perceptions of global skills, their familiarity with these skills, motivation to integrate them, the correlation of global skills with its components, the effects of demographic variables on teachers' practices, and the compatibility of EFL classes and curricula for implementing global skills. To achieve this, the study examined 163 EFL teachers who volunteered from different school levels (primary, secondary, and high school) in both private and state schools in Tokat. To assess participants' practices and perceptions of global skills, the '21st Century Teaching and Learning Survey,' originally developed by Ravitz in 2014, was applied with some adaptations. All data were analyzed using SPSS. The study's results revealed that EFL teachers actively strive to develop students' communication and collaboration skills, with over 80% of them making at least moderate efforts in this regard. In the case of digital skills, this percentage exceeded 50%. However, for other skills, teachers displayed less enthusiasm in integrating them into their classes. A substantial number of teachers reported either not assessing certain global skills or doing so only to a minor extent. Additionally, EFL materials, such as textbooks, were seen as less globally aligned compared to the curriculum. The consensus among the majority of teachers was that English classes provide an ideal platform for teaching global skills. It was argued that, in addition to 21st century skills, global skills are imperative in schools. To make this a reality, English classes and EFL teacher education programs need to be redesigned, recognizing English as a crucial medium for teaching these skills.