The impact of online reading platforms on 2nd and 3rd grade EFL learners' oral reading fluency
Çevrimiçi okuma platformlarının 2. ve 3. sınıf yabancı dil öğrencilerinin sözlü okuma akıcılığı üzerindeki etkisi
- Tez No: 854528
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: çevrimiçi okuma platformları, sözlü okuma akıcılığı, Raz-Kids, online reading platforms, oral reading fluency, Raz-Kids
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Teknolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
İkinci dil ediniminde okuma becerisinin kritik bir bileşeni olan sesli okuma akıcılığı, anlama ve akademik başarı için önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, öğrencilerin sesli okuma akıcılığını geliştirmek için etkili planlar tasarlanmalıdır. Öğrencilerin teknolojiyle etkileşimleri göz önünde bulundurulduğunda, çevrimiçi okuma platformlarının entegrasyonu, öğrencilerin sesli okuma akıcılığını geliştirmek için etkili bir yol olabilir. Bu sebeple, bu araştırmanın amacı, çevrimiçi okuma platformlarının İngilizce öğrenen 2. ve 3. sınıf öğrencilerin sesli okuma akıcılığı üzerindeki etkisini ve platform kullanım sıklığı ile öğrencilerin sesli okuma akıcılık oranları arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Bu araştırmada ilişkisel bir araştırma deseni kullanılmıştır. Katılımcıların sesli okuma akıcılıkları, çevrimiçi okuma platformu olan Raz-Kids'teki ses kayıtları aracılığıyla ölçülmüştür. Platform kullanım sıklığına göre katılımcıların son okuma akıcılığı oranları arasındaki farkı incelemek için katılımcıların platformda tamamladığı toplam etkinlik sayısı alınmıştır. Sonuçlar, çevrimiçi okuma platformlarının kullanımının katılımcıların sesli okuma akıcılığını önemli ölçüde geliştirdiğini, ancak platform kullanım sıklığının katılımcıların sesli okuma sonrası akıcılık oranlarını önemli ölçüde etkilemediğini göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Being a critical component of reading skill in second language acquisition, oral reading fluency is essential for understanding and academic achievement. Therefore, effective plans should be designed to improve students' oral reading fluency. Regarding students' interactions with technology, the integration of online reading platforms might be an efficient way to enhance students' oral reading fluency. Hence, this research aims to investigate the impact of online reading platforms on 2nd and 3rd grade EFL learners' oral reading fluency and the relationship between the frequency of platform use and learners' oral reading fluency rates. This research employed a quasi-experimental research design. The oral reading fluency of the participants was measured through the voice recordings on the online reading platform, Raz-Kids. The total number of activities completed by the participants was collected to examine the difference between the post oral reading fluency scores according to their frequency of platform use. The results indicated that the use of online reading platforms improved participants' oral reading fluency significantly, however, the frequency of platform use did not significantly affect participants post oral reading fluency rates.