Measuring the effectiveness of social media marketing and brand engagement on purchase intention: A study on automobile industry
Sosyal medya pazarlama ve marka bağlantısının satın alma niyeti üzerindeki etkinliğinin ölçümü: Otomobil sektörü üzerinde bir araştırma
  1. Tez No: 862300
  2. Yazar: BASHAR JABBAR HUSSEİN HUSSEIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İLKAY KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya pazarlaması, Marka bağlılığı, Satın alma niyeti, otomobil, Social media marketing, Brand engagement, Purchase intention, automobile
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Sosyal medya çok yaygın olduğu için, şirketler bunu müşterileriyle bir iletişim yöntemi olarak kullanmanın oldukça faydalı olduğunu keşfettiler. Bir pazarlama tekniği olarak kullanıldığında, uygunluğuna rağmen, tüketiciler için korkutucu ve yanıltıcı olabilir. Bu çalışma, sosyal medya pazarlaması yoluyla markalarla kurulan etkileşimin, otomotiv sektöründe tüketicilerin satın alma niyetlerini nasıl etkilediğini araştırmaktadır. Sosyal medya sitelerini aktif olarak kullanan toplam 219 kişi, nicel bir metodoloji izleyen çalışma için toplanan bilgileri sağlamıştır Veri güvenilirliğini değerlendirmek için Cronbach's alpha kullanılmış ve önerilen hipotezleri incelemek için çoklu regresyon analizi yapılmıştır. Bu araştırmadan elde edilen bulgular, marka bağlılığı ile satın alma eğilimi arasında pozitif bir korelasyon olduğunu ortaya koymuştur. Çeşitli sosyal medya pazarlama türleri arasında, ağızdan ağıza iletişim ve eğlenceli içerik en önemli genel etkiye sahip olarak ortaya çıkmıştır. Buna ek olarak, bu araştırmanın sonuçları araştırmacıları, gelişmiş bir marka imajının müşteri sadakati üzerinde yapıcı bir etkisi olduğu sonucuna götürmüştür. Sonuç olarak, işletmelerin eğlenceli, ilgi çekici ve tüketicilerle bağlantı kuran içerikler oluşturması ve inşa etmesi, ayrıca materyalleri müşterilerin ilgi alanlarına göre özelleştirmesi önerilmiştir. Buna ek olarak, şirketler tüketicilere marka ile ilgili deneyimlerini şirketin sunduğu platformlarda tartışmaları için teşvikler sağlamalıdır.
Özet (Çeviri)
Because social media is so pervasive, companies have found that using it as a communication method with their customers is quite beneficial. When employed as a technique for marketing, despite its relevancy, it may be intimidating and misleading to consumers. This study explores how engagement with brands through social media marketing influences consumers' purchasing intentions within the automotive sector. A total of 219 people who actively use social media sites provided the information that was gathered for the study, which followed a quantitative methodology.Findings from this research revealed a positive correlation between brand engagement and the inclination to make a purchase. Among various types of social media marketing, word of mouth and entertaining content emerged as having the most significant overall impact. In addition, the outcomes of this research led the researchers to the conclusion that an improved brand image has a constructive impact on customer loyalty. As a result, it was suggested that businesses should create and build contents that are entertaining and interesting and that connect with consumers, as well as customize material to the interests of customers. In addition, companies should provide consumers with incentives to discuss their experiences with the brand on the platforms offered by the company.