Challenges and solutions encountered in English teaching at a school of foreign languages in an English medium of instruction state university
Türkiye'de İngilizce eğitim veren bir devlet üniversitesindeki yabancı diller yüksekokulunda İngilizce öğretimi sırasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
  1. Tez No: 871694
  2. Yazar: FATMANUR ÜNKESEN GÜDÜK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEYHUN KARABIYIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı Dil, İngilizce, Eğitimde Yaşanan Zorluklar, Foreign Language, English, Difficulties in Education
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, Türkiye'de eğitim dili İngilizce olan bir devlet üniversitesinin Yabancı Diller Yüksekokulunda İngilizce öğretimi sırasında karşılaşılan sorunların incelenmesi ve çözüm önerilerinin sunulmasıdır. Yarı yapılandırılmış görüşme yönteminin kullanıldığı bu çalışmanın evrenini ve örneklem grubunu Türkiye'de İngilizce eğitim veren bir devlet üniversitesinin yabancı diller yüksekokulunun İngilizce hazırlık bölümünde görev yapan 10 öğretim görevlisi oluşturmaktadır. Toplam 9 sorunun yer aldığı bu çalışmada öğretim elemanlarından toplanan verilerin analizinde yüzde frekans analizi yöntemleri kullanılmıştır. Çalışma kapsamında yapılan analizler sonucunda; Öğretim elemanlarının %50'sinin bölgelerindeki metinle etkileşim eksikliğinden dolayı okumada sorun yaşadıkları, bölgedeki kelime öğrenme stratejilerine ilişkin bilgi eksikliğinden dolayı da zorluk yaşadıkları tespit edilmiştir. Tüm bunlara ek olarak öğretim üyelerinin çoğunluğu (%40) öğrenci motivasyonunun düşüklüğü nedeniyle İngilizce öğretiminde zorluk yaşamakta, ayrıca derslerde konuşma sürecinde karşılaştıkları en büyük zorluk olarak; öğrencilerin etkinliklerde yaşadıkları içsel ve dışsal kaygıları nedeniyle yetersizlik ve çekingenlik duydukları ifade edilmiştir. Eğitmenler, sınıfa yönelik konuşma etkinlikleriyle bu utangaçlığın üstesinden gelebilecek bir çözüm süreci geliştirmişlerdir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study is to see the analysis and solution suggestions you made while teaching English at the School of Foreign Languages of a state university in Turkey where the medium of instruction is English. The semi-interview interview method is generally and commonly used in this department. There are 10 lecturers working in the English preparatory department of the foreign languages school of a state university in Türkiye that provides English education. Percentage analysis methods were used in the analysis of the total data from these faculty members, which included 9 questions. As a result of the analyzes carried out within the scope of the study; 50% of the faculty members have challenges in reading due to the lack of communication with the text in their region, and difficulties are experienced due to the lack of knowledge about word learning methods in the region. In addition to all this, 40% of instructors experienced difficulties in teaching English due to low student motivation, also the biggest ones they encountered in the process of speaking in classes; expressions of inadequacy and timidity arise due to the internal and external concerns experienced by the events during the speech process. The instructors have developed a solution process that can overcome this shyness with classroom talk activities.