The role of local government on urban development in Mogadishu Somalia
Mogadı̇şu Somalı̇'de yerel yönetı̇mı̇n kentsel gelı̇şı̇mdekı̇ rolü
- Tez No: 883621
- Danışmanlar: ASSOCIATE PROF. DR. FATİH CAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: yerel yönetim, kentsel gelişim, altyapı planlaması, şehir planlaması ve su planlaması, local government, urban development, infrastructure planning, city planning and water planning
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışmanın amacı Somali Mogadişu'da yerel yönetimin kentsel gelişim üzerindeki etkisini araştırmaktır. Hedefler arasında bölgedeki altyapı planlamasının, şehir planlamasının ve su planlamasının incelenmesi yer almaktadır. Çalışma, yerel yönetimin Mogadişu'daki kentsel gelişim ve yatırım üzerindeki etkisini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Sorun bildirimi, literatür taraması, metodoloji, veri sunumu, analiz, yorumlama, bulgular, sonuçlar ve önerileri kapsayan beş bölümden oluşur. Araştırma, 90 katılımcıdan oluşan hedef kitle ve 73 örneklem büyüklüğü ile tanımlayıcı bir tasarım kullanmıştır. Araştırmacı, örneklem büyüklüğünü belirlemek için Sloven formülünü kullanmış ve araştırma aracı olarak anketleri kullanmıştır. Veri analizi, grafikler ve istatistikler gibi istatistiksel yöntemlerin kullanımını içeriyordu; frekans analizi ise Sosyal Bilimler için İstatistik Paketi (SPSS V. 25.0) kullanılarak gerçekleştirildi. Analizin ardından, yerel yönetimin kentsel gelişimdeki rolüne ilişkin çeşitli öneriler ortaya çıktı. Örneğin, yerel yönetimin, atık bertaraf hizmetleri de dahil olmak üzere altyapıyı iyileştirmeyi amaçlayan programlar uygulaması ve bölge sakinleri arasında yeni altyapı sistemlerinin oluşturulmasını takdir etmeleri ve katkıda bulunmaları konusunda farkındalık yaratması önerilmektedir. Ayrıca, mevcut altyapıyı geliştirmek ve kırsal topluluklarda şirketler kurmak, altyapı merkezlerini yönetmek için yeterli personelin sağlanması için deneyimli profesyoneller ve diğer ülkelerle işbirliği yapılmasına ihtiyaç vardır. Özellikle kırsal alanlardaki ihmal edilmiş nüfuslara ilgi gösterilmeli ve yerel yönetimler onların ihtiyaçlarını karşılamak için proaktif adımlar atmalıdır. Bu önlemlerin toplumun yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunması bekleniyor.
Özet (Çeviri)
SUMMARY The aim of this study is to explore the influence of local government on urban development in Mogadishu, Somalia. The objectives include examining infrastructure planning, city planning, and water planning in the area. The study seeks to assess the impact of local government on urban development and investment in Mogadishu. It comprises five chapters covering the problem statement, literature review, methodology, data presentation, analysis, interpretation, findings, conclusions, and recommendations. The research employed a descriptive design with a target population of 90 respondents and a sample size of 73. The researcher utilized the Slovenes formula to determine the sample size and employed questionnaires as the research instrument. Data analysis involved the use of statistical methods such as graphs and statistics, with frequency analysis conducted using Statistical Package for Social Science (SPSS V. 25.0) Upon analysis, several recommendations emerged regarding the role of local government in urban development. For instance, it is suggested that the local government should implement programs aimed at improving infrastructure, including waste disposal services, and raise awareness among residents to appreciate and contribute to the creation of new infrastructure systems. Furthermore, there is a need for collaboration with experienced professionals and other countries to enhance existing infrastructure and establish companies in rural communities, ensuring adequate staffing to manage infrastructure centers. Neglected populations, particularly in rural areas, should receive attention, and local authorities should take proactive steps to address their needs. These measures are expected to contribute to an improvement in the living standards of the community.