Üniversite öğrencilerinin üniversite tercihlerinde sosyal medyadan etkilenme düzeyleri
State university students' levels of impact on social media in their university preferences
  1. Tez No: 884258
  2. Yazar: ABDURRAHİM CEMAL SAYGIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP ÇİÇEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Medya Pazarlaması, Devlet Üniversiteleri, Öğrenci Tercihleri, Faktörler, Social Media, Media Marketing, State Universities, Student Preferences, Factors
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu çalışma, sosyal medyanın eğitim alanındaki dijital pazarlama stratejilerinin, öğrencilerin üniversite tercihlerine olan etkisinin, ne düzeyde olduğunu incelemektedir. Hayatımızın her alanında vazgeçilmez duruma gelen sosyal medya platformlarını, özel üniversitelerin tanıtım amaçlı yoğun kullanımlarına şahit olurken, devlet üniversitelerinin de bu eksikliği yavaş yavaş tamamlamaya çalıştığı görülmektedir. Sosyal medya kullanımının dünya genelinde ve Türkiye'de nasıl evrildiği, en popüler platformları ve dijital medya pazarlamasının güvenilirliğini ele almaktadır. Ayrıca, algı yönetimi ve sosyal medyanın öğrenci tercihlerine etkisi gibi konular da incelenmiştir. Araştırma, sosyal medyanın eğitim sektöründeki rolünü ve üniversite tercihlerindeki belirleyici faktörleri daha iyi anlamak için bu konudaki eksikliği tamamlamayı amaçlamaktadır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri üzerinde yapılan anket çalışmasıyla, öğrencilerin sosyal medya tutumları, algıları ve karar verme süreçlerinde sosyal medyadan nasıl etkilendikleri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study examines the impact of social media's digital marketing strategies in the field of education on students' university preferences. While we witness the intensive use of social media platforms, which have become indispensable in every aspect of our lives, for promotional purposes by private universities, it is seen that public universities are slowly trying to complete this deficiency. It analyses how the use of social media has evolved worldwide and in Turkey, the most popular platforms and the reliability of digital media marketing. In addition, issues such as perception management and the impact of social media on student preferences are also examined. The research aims to fill the gap in this topic to better understand the role of social media in the education sector and the determinants of university preferences. With the survey study conducted on Niğde Ömer Halisdemir University students, students' social media attitudes, perceptions and how they are affected by social media in their decision-making processes were investigated.