Gelişen bilgisayar teknolojilerinin gayrimenkul piyasasına etkileri
The effects of developing computer technologies on the real estate market
- Tez No: 895024
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN ZEKAYİ ORHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Emlak Piyasası, Bilgisayar Teknolojileri, Yapay Zeka, Makine Öğrenimi, Büyük Veri Analitiği, Real Estate Market, Computer Technologies, Artificial İntelligence, Machine Learning, Big Data Analytics
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu tez, gelişen bilgisayar teknolojilerinin gayrimenkul emlak piyasasına olan etkilerini incelemektedir. Geleneksel emlak piyasası süreçlerinden başlayarak yapay zeka, makine öğrenimi, büyük veri analitiği, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi yükselen teknolojik trendlerin emlak sektörüne olan etkilerini araştırmaktadır. Emlak listeleme platformlarından sanal turlara, otomatik değerleme sistemlerinden kişiselleştirilmiş pazarlama stratejilerine kadar teknolojinin emlak pazarlaması üzerindeki uygulamalarını ele almaktadır. Analiz bölümünde, teknolojinin emlak piyasasına etkileri incelenirken, piyasa dinamiklerindeki değişimler, emlak fiyatları üzerindeki etkiler, tüketicilerin davranışlarına yansımaları ve emlak profesyonellerinin iş modellerindeki değişimler göz önünde bulundurulmaktadır. Geleceğe bakış bölümünde ise gelecekteki teknolojik trendlerin ve yenilikçi uygulamaların emlak piyasasında nasıl bir rol oynayabileceği üzerine öngörüler ve öneriler sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis examines the impact of advancing computer technologies on the real estate market. Starting from traditional real estate market processes, it investigates the effects of emerging technological trends such as artificial intelligence, machine learning, big data analytics, virtual reality, and augmented reality on the real estate sector. It addresses various applications of technology in real estate marketing, ranging from real estate listing platforms to virtual tours, automatic valuation systems, and personalized marketing strategies. In the analysis section, while exploring the effects of technology on the real estate market, considerations include changes in market dynamics, effects on real estate prices, reflections on consumer behaviors, and changes in the business models of real estate professionals. The future outlook section provides predictions and recommendations on how future technological trends and innovative applications could play a role in the real estate market.