Cryptocurrency and financial reporting: Exploring the accounting and auditing challenges posed by cryptocurrencies and blockchain technology
Kripto para ve finansal raporlama: Kripto paralar ve blokzincir teknolojisi tarafından ortaya konan muhasebe ve denetim zorluklarının araştırılması
  1. Tez No: 900239
  2. Yazar: HICHAM EL BADARI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZYEŞİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Kripto Para, Finansal Raporlama, Denetim, Muhasebe Zorlukları, Cryptocurrency, Financial Reporting, Auditing, Accounting Challenges
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Muhasebe ve Finans Yönetimi Anabilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Kripto paraların ve blokzincir teknolojisinin ortaya çıkması, finansal manzaranın devrim niteliğinde değişmesinde büyük rol oynamıştır ve finansal raporlama ve denetim uygulamaları için benzersiz zorluklar ve fırsatlar sunmuştur. Bu tez, kripto paralar, blokzincir teknolojisi ve geleneksel finansal raporlama çerçevelerinin karmaşık kesişimini keşfeder ve muhasebe ve denetim uzmanları için karmaşıklıkları ve sonuçları açığa çıkarır. Kripto para ve blokzincir teknolojisi genel bakış bölümü, kripto paraların temelleri, blokzincir teknolojisinin temel prensipleri ve ortaya çıkan uygulamaları ve yenilikleri araştırır. Bu, kripto para muhasebesi prensipleri, değerlendirme zorlukları, tanıma ve ölçüm sorunları ve kripto para işlemlerinin raporlanması gibi sonraki muhasebe zorluklarını anlamanın temeli olarak hizmet eder. Kripto para dönemindeki denetim zorlukları, geleneksel denetim yöntemleri ile kripto paralar için gerekenlerin karşılaştırılması, risk değerlendirmesi, kontrol düşünceleri ve blokzincir tabanlı sistemlerin denetimindeki zorluklar ele alınır. Son olarak, bu tez, temel bulguları özetler, kripto paranın finansal raporlama ve denetim uygulamalarına entegrasyonunun gelişen görünümünü vurgular. Bu karmaşıklıklara cevap vererek ve uygulanabilir çözümler önererek, bu araştırma, finans ve muhasebe alanındaki uygulayıcıları, politika yapıcıları ve araştırmacıları bilgilendirerek, kripto paraların ana akım finansal raporlama çerçevelerine etkin bir şekilde entegrasyonunu kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The appearance of cryptocurrencies and blockchain technology has played a big role in revolutionized the financial landscape, presenting unique challenges and opportunities for financial reporting and auditing practices. This thesis explores and point the complex intersection of cryptocurrencies, blockchain technology, and traditional financial reporting frameworks, directing to unravel the complexities and implications for accounting and auditing professionals. The section on cryptocurrency and blockchain technology overview investigate into the basics of cryptocurrencies, blockchain technology fundamentals, and emerging applications and innovations. This assist as a foundation for understanding the following accounting challenges, including principles for cryptocurrency accounting, estimate challenges, recognition and measurement issues, and reporting cryptocurrency transactions. Auditing challenges in the cryptocurrency era are examined, comparing traditional auditing methodologies with those required for cryptocurrencies, addressing risk assessment, control considerations, and challenges in auditing blockchain-based systems. To sum up, this thesis summarizes key findings, highlights the evolving prospect of cryptocurrency integration in financial reporting and auditing practices. By addressing the complexities and proposing viable solutions, this research aims to inform practitioners, policymakers, and researchers in the realm of finance and accounting, facilitating the effective integration of cryptocurrencies into mainstream financial reporting frameworks.