Musaözü gölet çevresi (Eskişehir) florasının araştırılması
The Flora of dam pool of Musaözü and its environment
- Tez No: 90602
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ TÜRE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Türkiye, Musaözü, Eskişehir, Flora, Turkey, Musaözü, Eskişehir. m
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MUSAÖZÜ GÖLET ÇEVRESİ (ESKİŞEHİR) FLORASININ ARAŞTIRILMASI MELTEM ERDİR Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Yrd.Doç.Dr. Cengiz TÜRE 1999, Sayfa, 73 Musaözü Gölet (Eskişehir) ve çevresinin florasının belirlenmesi için arazi çalışmaları 1996-1998 yılları arasında yapılmıştır. Alanın florası 58 familya ve 193 cinse ait 277 taksondan (71 alttür ve 36 varyete) oluşmaktadır. Bu taksonlardan 52'sinin B3 karesi için yeni oldukları saptanmıştır. Alanda en fazla taksona % 13.35 ile Asteraceae familyası ve % 7.58 ile Lamiaceae familyaları sahiptir. Türlerin fıtocoğrafık dağılımlarına bakıldığında, İran-Turan elementleri % 14.8, Avrupa-Sibirya elementleri % 10.1 ve Akdeniz elementlerinin % 9.74'lük orana sahip oldukları görülmektedir. Toplam floraya göre endemizm oranı % 10.1'dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis THE FLORA OF DAM POOL OF MUSAOZÜ AND ITS ENVIRONMENT MELTEM ERDİR Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Program Supervisor: Asst.Prof. Cengiz TÜRE 1999, Page, 73 Field study was carried out to determine the flora of dam pool of Musaözü and its environment during 1996-1998. In terms of species and subspecies, the flora of the area consisted of 277 taxa (subspecies 71 and variety 36) belonging to 193 genera of 58 families. 52 of these taxa are new for B3 square. The highest number of taxa were from the families of Asteraceae 13.35 % and Lamiaceae 7.58 %. The phytogeographical distribution was as follows: Irano-Turanian elements 14.8 %, Euro-Siberian elements 10.1 %, Mediterranean elements 9.74 %. The rate of endemism was 10.1 % compared to the total flora.