Angela Merkel hükümet dönemlerinde uygulanan Türkiye dış politikalarının Almanya'daki Türkler üzerindeki etkileri
The effects of Turkish foreign policy during Angela Merkel's government on Turks in Germany
  1. Tez No: 910795
  2. Yazar: AYFER İNCİ PEKÖZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET CEM OĞULTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Angela Merkel Hükümet Dönemleri, Türk-Alman ĠliĢkileri, Almanya`daki Türkler, Angela Merkel Government Periods, Turkish-German Relations, Turks in Germany
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Türkiye ve Almanya arasındaki yakın dönem iliĢkilerin iniĢli çıkıĢlı bir seyri bulunmaktadır. Bu çalıĢmanın amacı Angela Merkel hükümet dönemlerinde uygulanan dıĢ politikanın Almanya‟daki Türkler üzerindeki etkilerini incelemektir. ÇalıĢmada doküman analizi yöntemi kullanılmıĢtır. UlaĢılan sonuçlara göre son yıllarda Türkiye ve Almanya arasında kriz niteliği taĢıyan çok sayıda geliĢme yaĢanmıĢtır. Krizlerin iki ülke arasındaki iliĢkilere zarar verdiği ve iĢbirliği alanlarını azalttığı çalıĢmanın sonuçları arasındadır. Angela Merkel döneminde Almanya ve Türkiye iliĢkilerinin anlaĢmazlık alanlarının çokluğuna karĢın her iki tarafın da pragmatik bir yaklaĢımla hareket etmesi Ģeklinde ilerlediği çalıĢmada ulaĢılan sonuçlardan bir diğeridir. Türkiye ve Almanya‟nın Merkel sonrası dönemde de benzer yaklaĢımla iliĢkilerini yürüttüğü sonucuna varılmıĢtır.
Özet (Çeviri)
The recent relations between Turkey and Germany have had ups and downs. The aim of this study is to examine the effects of the foreign policy implemented during the Angela Merkel government on the Turks in Germany. The document analysis method was used in the study. According to the results, there have been many developments that have the nature of a crisis between Turkey and Germany in recent years. The results of the study include that crises have damaged the relations between the two countries and reduced the areas of cooperation. Another result of the study is that during the Angela Merkel period, the relations between Germany and Turkey progressed in a way that both sides acted with a pragmatic approach despite the multitude of areas of disagreement. It was concluded that Turkey and Germany carried out their relations with a similar approach in the post-Merkel period.