Gayrimenkul sektöründe dijital pazarlama: Potansiyel müşteri tepkilerinin ölçülmesi
Digital marketing in the real estate sector: Measuring potential customer reactions
  1. Tez No: 922387
  2. Yazar: ELMAS UĞUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EMRE YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Gayrimenkul, Emlak, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, Real Estate, Digital Marketing, Social Media
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 149
Özet
Bu araştırma, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren x gayrimenkul şirketinin sosyal medya ve dijital reklamlarda yürüttüğü pazarlama faaliyetlerine müşterilerin verdikleri tepkileri ölçmek ve sektörde kullanılan pazarlama iletişim stratejilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın temel amacı, gayrimenkul sektöründe kullanılan dijital pazarlama faaliyetlerinin etkinliğini ve müşteri etkileşimlerini analiz ederek mevcut durumu ortaya koymaktır. Araştırma, 1 Ocak - 1 Mayıs 2024 tarihleri arasında, İstanbul merkezli x gayrimenkul şirketinin dijital pazarlama faaliyetlerinden elde edilen veriler kullanılarak yürütülmüştür. Bu veriler, sosyal medya platformlarında ve dijital reklam kampanyalarında müşterilerin gösterdiği tepkiler ve etkileşimler üzerinden toplanmıştır. Çalışmada kullanılan veriler, işletmenin sosyal medya hesaplarından ve dijital reklam yönetim panellerinden elde edilmiştir. Bu süreçte, müşteri etkileşimlerini ölçmek için beğeniler, yorumlar, paylaşım sayıları ve tıklama oranları gibi çeşitli metrikler kullanılmıştır. Araştırma yöntemi keşifsel bir yaklaşımı benimsemektedir. Bu bağlamda, dijital pazarlama stratejilerinin etkinliğini değerlendirmek ve müşteri geri bildirimlerini analiz etmek amacıyla ikincil veri yöntemi kullanılmıştır. Ayrıca, sektördeki diğer işletmelerin dijital pazarlama stratejileri ile karşılaştırmalar yapılarak x işletmesinin rekabet gücü analiz edilmiştir. Sonuç olarak, bu araştırma, gayrimenkul sektöründe dijital pazarlama stratejilerinin etkinliğini değerlendiren önemli bir çalışma olarak öne çıkmaktadır. Çalışma, işletmelerin dijital pazarlama faaliyetlerini optimize etmelerine ve müşteri memnuniyetini artırmalarına yönelik değerli bilgiler sunmaktadır. Araştırma sonuçları, x işletmesinin gelecekteki pazarlama stratejilerini şekillendirmesine yardımcı olacak ve sektördeki diğer işletmelere de rehberlik edecektir. Dolayısıyla, araştırma bulguları hem akademik hem de pratik anlamda önemli katkılar sunmaktadır. Bu bağlamda, x gayrimenkul şirketinin dijital pazarlama faaliyetlerini daha etkili hale getirmek ve müşteri memnuniyetini artırmak için öneriler geliştirilmiş olup, bu önerilerin uygulanması ile işletmenin rekabet gücünün artacağı öngörülmektedir.
Özet (Çeviri)
This research was conducted to measure customer reactions to the marketing activities carried out by x real estate company operating in the real estate sector on social media and digital advertisements and to determine the marketing communication strategies used in the sector. The main purpose of the research is to reveal the current situation by analyzing the effectiveness of digital marketing activities used in the real estate sector and customer interactions. The research was conducted using data obtained from the digital marketing activities of x real estate company based in Istanbul between January 1 and May 1, 2024. This data was collected through customer reactions and interactions on social media platforms and digital advertising campaigns. The data used in the study was obtained from the company's social media accounts and digital advertising management panels. In this process, various metrics such as likes, comments, share numbers and click-through rates were used to measure customer interactions. The research method adopts an exploratory approach. In this context, the secondary data method was used to evaluate the effectiveness of digital marketing strategies and analyze customer feedback. In addition, the competitive power of the x company was analyzed by making comparisons with the digital marketing strategies of other companies in the sector. As a result, this research stands out as an important study evaluating the effectiveness of digital marketing strategies in the real estate sector. The study provides valuable information for businesses to optimize their digital marketing activities and increase customer satisfaction. The research results will help the x company shape its future marketing strategies and will also guide other businesses in the sector. Therefore, the research findings provide important contributions both academically and practically. In this context, suggestions have been developed to make the x real estate company's digital marketing activities more effective and to increase customer satisfaction, and it is anticipated that the competitive power of the company will increase with the implementation of these suggestions.