What manifests nonprofit coopetition: The impact on performance
Kâr amacı gütmeyen işbirliğini ne gösterir: Performans üzerindeki etkisi
- Tez No: 937243
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİR KAAN CENGİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Coopetition, Nonprofits, Innovation, Analytical Capability, Performance
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
İşbirliği, işbirlikçi ve verimin eş zamanlı katılımıdır. Çok sayıda çalışma, ortak rekabeti sağlamak için kullanılan stratejilerin yetersiz olduğu kanıtlandı. Bu eşitsizlikler, ortak rekabet, yenilik ve performans üzerine daha fazla öğrenmeyi vurgulamaktadır. Karmaşık ve çeşitli unsurlar nedeniyle, ortak rekabetin özet bir şekilde kapsamlı, çoklu perspektiflerden incelenerek elde edilebilir. Kâr amacı gütmeyen sektör, rakiplerin işbirliği yaptığı bir alan önemli bir örnek sunuyor. Kâr amacı gütmeyen sektör, ortak rekabetin yenilikçiliği ve performansın üzerindeki etkisi nedeniyle bir dizi sonuçla karşılaştı. Bu çalışma, gelişmiş iklimin ve analitik kapasitesinin kar amacı gütmeyen anlaşmalarda rekabet ortak ilişkilerin ortaya çıkmasının nasıl kolaylaştırıldığını yanıtlıyor. SmartPLS 4 ile esnek özgürlük birimi (SEM), değişkenler arasında sunulan açıklamalar için teorik çerçeveyi test etmek için kullanılır. Çalışmada Bağdat, Irak'taki kar amacı gütmeyen toplanman için amaç kullanılarak kullanıldı. Sosyal yapı ile davranış arasındaki dağılım, kar amacı gütmeyen gelişimler için çok önemlidir. Organizasyonlar arası bağlantıların sosyal yapılandırmaları, organizasyonlar tarafından kaynaklara erişim sağlanması ve ortaklık muadillerinin seçimini değiştirmek için kullanılan“mikro”davranışlarındandır
Özet (Çeviri)
Coopetition is concurrent engagement in collaborative and competitive activities. Multiple studies have proved that the strategies employed to manage co-opetition are insufficient. These disparities highlight the importance of further research on co-opetition, innovation, and performance. Due to its intricate and diverse nature, a comprehensive understanding of co-opetition can be achieved by examining it from multiple perspectives. Significantly, the non-profit sector offers a compelling example of a sphere where rivals collaborate. The non- profit sector has experienced a range of outcomes due to the influence of co-opetition on innovation and performance. This study answers how innovative climate and analytical capability facilitate the manifestation of coopetition relationships in nonprofit organizations. Structural equation modelling (SEM) with SmartPLS 4 is used to test the theoretical framework as it provides statistical explanations among variables. The study used purposive sampling to choose the nonprofit managers in Baghdad, Iraq. The correlation between social structure and behavior is crucial to nonprofit development. The social configuration of inter- organizational connections results from“micro”behaviors undertaken by organizations to obtain resource access and facilitate the selection of partnership counterparts.