Sürdürülebilir kalkınma hedefinde sivil toplum kuruluşlarının rolü: Bursa ili örneği
The role of civil society organizations in the goal of sustainable development: The case of Bursa province
  1. Tez No: 942098
  2. Yazar: RIZA GENÇOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAVUZ BOZKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Development, Non-Governmental Organizations, Sustainable Development, Sustiniability
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma kavramları son yıllarda sıkça tartışılan ve üzerine çalışma yapılan alanlardır. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli ayağı da sivil toplum ve sivil toplum kuruluşları olmaktadır. Bu sayede sürdürülebilir kalkınma devlet eliyle olmaktan çıkıp toplumun geneline yayılabilmekte ve daha verimli sonuç vermektedir. Bu çalışmada sürdürülebilir kalkınma çalışmalarında sivil toplum kuruluşlarının rolü incelenmiştir. Çalışmada Bursa ili örneklem olarak seçilmiş ve buradaki sivil toplum kuruluşları incelenerek bunların sürdürülebilir kalkınma çalışmalarına yaptığı katkı araştırılmıştır. Çalışma sonunda bulunan sonuçlar derlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The concepts of sustainability and sustainable development have become frequently discussed and researched topics in recent years. Civil society and non-governmental organizations (NGOs) constitute the most crucial pillar of sustainable development. Through their involvement, sustainable development transitions from being solely state-driven to encompassing broader societal participation, yielding more effective results. This study examines the role of NGOs in sustainable development initiatives. Bursa province was selected as the case study, and the contributions of NGOs in the region to sustainable development efforts were analyzed. The findings of the study are compiled and presented.