İş yaşamında duygusal zeka üzerine yazılan lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizi
A bibliometric analysis of postgraduate theses on emotional intelligence in business life
  1. Tez No: 946745
  2. Yazar: ALEYNA GÜNAŞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NEŞE ÇAKI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Duygusal zekâ, İş Yaşamı, Bibliyometrik Analiz, Türkiye, Lisansüstü Tezler, Emotional Intelligence, Work Life, Bibliometric Analysis, Turkey, Graduate Theses
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmada, duygusal zekanın iş yaşamıyla olan ilişkisi ele alınmıştır. Türkiye'de bu konuya ilişkin birçok araştırma bulunduğundan, yalnızca genel bir inceleme yapmak yerine, önceki araştırma bulgularını karşılaştırmak ve gelecekteki çalışmalara yön verebilmek amacıyla bibliyometrik analiz yöntemi kullanılmıştır. Türkiye'de gerçekleştirilen bibliyometrik analiz çalışması kapsamında, Ulusal Tez Merkezi'nde yer alan iş yaşamında duygusal zekâ konulu tüm lisansüstü tezler detaylı olarak incelenmiştir. İş yaşamında duygusal zekâ üzerine yazılmış lisansüstü tezlerin toplam sayısı, yazım dilleri, yayımlandığı yıllar, yayımlandığı üniversiteler, yayımlandığı enstitüler, yayımlandığı ana bilim dalı, türü, örneklem grubu, örneklem grubunun cinsiyeti, ilişkilendirilen değişkenler, araştırma yöntemi, veri toplama aracı, veri toplama araçlarında kullanılan ölçüm aracı açısından bibliyometrik analizi yapılmıştır. Böylelikle, iş yaşamında duygusal zekâ üzerine yapılan araştırmaların istatistiksel verileri karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the relationship between emotional intelligence and professional life is examined. Given the abundance of research on this topic in Turkey, rather than conducting a general review, a bibliometric analysis method was employed to compare previous research findings and to guide future studies. Within the scope of the bibliometric analysis conducted in Turkey, all postgraduate theses related to emotional intelligence in the context of work life, available in the National Thesis Center, were thoroughly examined. The bibliometric analysis was carried out in terms of the total number of postgraduate theses written on emotional intelligence in work life, their languages, publication years, affiliated universities, institutes, academic departments, types, sample groups, gender distribution of sample groups, associated variables, research methods, data collection tools, and measurement instruments used in these tools. In this way, the statistical data of the research conducted on emotional intelligence in work life were evaluated comparatively.