Impact of social media on marketing
Sosyal medyanın pazarlama üzerı̇ndekı̇ etkı̇sı̇
  1. Tez No: 968349
  2. Yazar: FATIMA AGHALLAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET BEŞKESE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama, Reklamcılık, Social Media, Marketing, Social Media Marketing, Advertising
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Sosyal medyanın hızla yayılması, müşteri katılımı, marka tanıtımı ve gelir yaratma için yeni kanallar sağlayarak pazarlamacılar için manzarayı değiştirmiştir. Bu çalışmanın amacı, sosyal medyanın pazarlama ortamını değiştirdiği farklı yolları, özellikle de bu çevrimiçi toplulukların reklamcılık ve işletmeler ile müşterilerin birbirleriyle etkileşim kurma yolları hakkındaki geleneksel bilgeliği dönüştürdüğü yolları araştırmaktır. Bu çalışma nitel niteliktedir ve birincil verileri toplamak için anket formu geliştirilmiştir. Toplamda 158 doğru yanıt geri dönmüş ve analiz için kullanılmıştır. Sonuçlar, sosyal medyanın pazarlama faaliyetleri ve stratejileri üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu çalışma, mevcut literatürün ve nicel verilerin kapsamlı bir analizini yaparak sosyal medyanın pazarlama uygulamalarını nasıl dönüştürdüğü hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmanın, dijital teknoloji çağında daha verimli, ahlaki açıdan sağlam ve esnek pazarlama taktiklerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlaması beklenmektedir. Sürekli gelişen sosyal medya ortamına sürekli yenilik ve uyum sağlama gerekliliğinin altını çizmektedir. Özünde bu araştırma, sosyal medyanın çağdaş pazarlamada oynadığı önemli işlevi açıklığa kavuşturmayı ve bu platformları giderek daha dijital ve birbirine bağlı bir dünyada rekabet avantajlarını artırmak için kullanmak isteyen şirketlere pratik öneriler sunmayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Social media's rapid expansion has changed the landscape for marketers by providing new channels for customer engagement, brand promotion, and revenue generation. This study's objective is to examine the different methods in which social platform has changed marketing landscape, particularly in regard to the methods in which these online communities have transformed conventional wisdom about advertising and the ways in which businesses and customers interact with one another. This research is qualitative in nature and survey questionnaire is being developed to collect the primary data. In total, 158 correct responses were return and used for analysis. The findings showed that social network significantly affects marketing strategy and operations. Through a careful examination of recent research and quantitative data, the current research seeks to provide a comprehensive understanding of how social media has changed marketing strategies. This research is anticipated to provide significant contributions to the advancement of more efficient, morally sound, and flexible marketing tactics in the era of digital technology. It underscores the requirement of ongoing innovation and adaptability to the always evolving social platform landscape. In essence, this research intends to clarify the crucial function that social media plays in contemporary marketing, providing practical suggestions for companies that want to use these platforms to improve their competitive advantage in an ever more digital and interconnected world.