Tümlenmiş ü-projektif modüller
Supplemented ü-projective modules
- Tez No: 96876
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ PANCAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Küçük altmodüller, Radikal, Tümlenmiş Modüller, rc-projektif Modüller, Small Submodules, Radical, Supplemented Modules, rc-projective Modules
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
in TUMLENMIŞ 7t-PROJEKTİF MODÜLLER ÖZET Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde konunun ele almışı, literatür özeti bölümünde ise konuya temel olan çalışmalar belirtildi. Genel bilgiler bölümünde ise sıralama bağıntısı, halkalar, modüller ve konu ile ilgili birtakım temel kavramlar verildi. Materyal ve Metot bölümünde Tümlenmiş modüller, Oyuk ve Lokal modüller incelendi ve bunlarla ilgili bazı özellikler değişik metotlarla ispatlandı. Bulgular ve Tartışma bölümü çalışmamızın orijinal kısmım oluşturmaktadır. Bu bölümde Bol tümlenmiş modüller, rc-projektif modüllerle ilgili birtakım özelliklere farklı ispatlar verildi. Bu bölümün sonunda tümlenmiş ve u-projektif modüllerle ilgili özellikler incelenerek bütün çalışmalarımızı kapsayan üç tane sonuç elde edildi.
Özet (Çeviri)
IV SUPPLEMENTED 7t-PRQJECTTVE MODULES ABSTRACT This work consists of five chapters. The reasons of subject were determined in the first chapter. The summary of literature for the work is given in the second chapter. The third chapter contains the basic knowledges which are related to ordered sets, rings and modules. Supplemented modules, Hollow and Local modules were inspected in the fourth chapter. Here we prowed some properties by different methods. The fifth chapter form an original part of this work. In this chapter different proofs were given to some properties which are related to amply supplemented modules and ^-projective modules. At the end of this chapter after inspecting properties of supplemented 7t-projective modules.three corollaries which contain all our works were obtained..