İş ve teknik eğitim atölyelerinin donatım organizasyonu üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 114890
  2. Yazar: ASUMAN YILMAZER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET ŞENEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Page Number. Adviser 500 10 20 Work Training, Work Technic Education, Technology Training, Training Condition, Workshop Organization, Phiysical Conditions and Orders in Workshop, Workshop Planing. 156 Assistant Professor. Ahmet ŞENEL
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
İŞ VE TEKNİK EĞİTİM ATÖLYELERİNİN DONATIM ORGANİZASYONU ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA (Yüksek Lisans Tezi) Asuman YTLMAZER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 2001 ÖZET Bu araştırmada Ankara Hinde ilköğretim okulları 2. kademe de uygulanmakta olan iş ve teknik eğitimi atölyelerinin fiziksel şartlarının ve araç donamının, iş eğitimi programında belirtilen araç donanıma göre karşılaştırması yapılmış ve yeterliliği incelenmeye çalışılmıştır. Araştırma için ilköğretim okullarında görevli iş ve teknik öğretmenlerine anket uygulanmış, derlenen bilgiler değerlendirilerek sorunlar belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda çözüm yollan önerilerek bu alanda yapılacak diğer çalışmalara yardımcı olma amaçlanmıştır. Bilim Kodu Anahtar Kelimeler Sayfa Adedi Tez Yöneticisi : 500 10 20 : İş Eğitimi, İş ve Teknik Eğitimi, Teknoloji Eğitimi, Eğitim Ortamı, Atölye Organizasyonu, Fiziksel Şartlar Atölye Planlaması, Araç Donanımı. : 156 : Yrd.Doç.Dr. Ahmet ŞENEL
Özet (Çeviri)
A SURVEY ABOUT WORK TECHNICH WORKSHOPES EQUIPMENT ORGANIZATION (M.Sc. Thesis) Asuman YBLMAZER GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE SCIENCE AND TECHNOLOGY September 2001 ABSTRACT In this survey, examining problems facinf to work technich workshopes, depending on the phisical condition, equipment and tool ordering which mentioned on work education program in the second step work technic education program in primary schools in Ankara have been tried to determine. For the data collection, an inquiry has been applied to work technic instructors working in primary schools and the problems have been tried to determine by evaluating the collected information. Contribution to future studies in this field has been aimed by the preposition of solution methods depending on the information gained as a result o this survey. Science Code