Realestate development as a municipal financial tool: Realestate investment trusts (REITS)
Belediyelere bir finansal araç olarak gayrimenkul geliştirme: Gayrimenkul yatırım ortaklıkları
  1. Tez No: 116418
  2. Yazar: KATİP BURAK SARI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RACİ BADEMLİ, YRD. DOÇ. DR. ÖELİH PINARCIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Şehircilik ve Bölge Planlama, Business Administration, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: GYOIar, Belediye İktisadi Teşekkülleri, Belediye Gayrimenkulu, Halka açıklık, Gelişmiş proje yönetim teknikleri, Piyasa analizi, Kentsel etki değerlendirme, Kamu yararı, Kamu çıkarı IV, REITs, MEOs (Municipal Economic Organizations), municipal private property, public offer, advanced project management, market analysis, urban impact analysis iii
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
oz BELEDİYELERE BİR FİNANSAL ARAÇ OLARAK GAYRİMENKUL GELİŞTİRME : GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARI (GYOIar) SARI, Katip Burak Şehir Planlama Yüksek Lisans Tezi, Şehir ve Bölge Planlama Bolumu Tez Yöneticisi: Prof. Dr. R. Raci Bademli Ortak Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Melih Pınarcıoğiu Şubat 2001 Bu tez belediyelerin finansal açıdan güçlenmelerini sağlamak amacıyla, belediye gelirlerim arttırmanın yollarını arayacaktır. Bu durum, belediyelerin büyük ölçekli kentsel projeler gerçekleştirmek, gibi, kamuya karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu sorumluluklarını, daha rahat yerine getirebilmesi açısından önemlidir. Belediyelerin mali özerklik ve bağımsızlık kazanmalarını sağlamak amacıyla terminolojideki yeni araçlar incelenmiştir. Bu araçlar arasında gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYOIar) kurmak yoluyla belediye gayrimenkul portföyünün bir finansal araç olarak kullanılması fikri öne çıkmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REAL ESTATE DEVELOPMENT AS A MUNICIPAL FINANCIAL TOOL: REALESTATE INVESTMENT TRUSTS (REITs) SARI, Katip Burak M.S. in City Planning, Department of City and Regional Planning Supervisor: Prof. Dr. R. Raci Bademli Co-Supervisor: Asst Prof. Dr. Melih Pınarcıoğlu February 2001 This thesis seeks ways of increasing municipal revenues to strengthen municipalities financially. This will enable municipalities to better provide services to its citizens and realize successful large-scale urban development projects. New tools in providing municipalities fiscal autonomy and independent structure are examined. The thesis also suggests ways in which to increase revenues of municipal enterprises by focusing on using city estates as a financial tool for development projects.