Kanatçıklı yüzeylerden doğal taşınım ile ısı transferi
Natural convection heat transfer from finned surfaces
- Tez No: 128890
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞEFİK BİLİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Doğal taşınım ile ısı transferi, Kanatçıklı yüzeylerde ısı transferi, Dikdörtgen kesitli kanatçıklar
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KANATÇIKLI YÜZEYLERDEN DOĞAL TAŞINIM İLE ISI TRANSFERİ İhsan DENİZKUŞLARI Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Anabilim Dalı Danışman : Doç. Dr. Şefik BİLİR 2002, 67 Sayfa Jüri : Prof. Dr. Kemal ALTTNIŞDK Doç. Dr. Saim KOÇAK Doç. Dr. Şefik BİLİR Bu çalışmada, kanatçıklı yüzeylerde doğal taşınım ile ısı transferi ışınım ile ısı transferi de dikkate alınarak incelenmiştir. Plakalar kanatçıklar aşağıya ve yukarıya bakacak şekilde düşeye göre farklı açılar ile ayarlanmış ve deneyler her konum için farklı giriş güçlerinde tekrarlanmıştır. Kanatçıklı yüzeylerin açısal konumlarının ve kanatçıkların yukarıya ya da aşağıya bakması halinde ısı transferinde meydana gelen artışa olan etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis NATURAL CONVECTION HEAT TRANSFER FROM FINNED SURFACES İhsan DENİZKÜŞLARI Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mechanical Engineering Supervisor: Assoc Prof. Dr. Şefik BİLİR 2002,67 pages Jury: Prof. Dr. Kemal ALTTNIŞIK Assoc Prof. Dr. Saim KOÇAK Assoc Prof.Dr. Şefik BİLİR Natural convection heat transfer from finned surfaces is investigated experimentally by considering the radiation heat transfer. The plate was oriented from vertical axis with different angles as finnes facing either downwards or upwards and the experiments were performed for different values of power input. The effect of angular position of plates, as well as the effect of either upward or downward facing of fins on heat transfer augmentation are analysed Keys Words: natural convection heat transfer, finned surfaces, rectangular finnes u