Application of evaporative cooling to comfort air-conditioning
Buharlaştırmalı soğutmanın konfor klimasına uygulanması
  1. Tez No: 135550
  2. Yazar: ERTAÇ HÜRDOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ORHAN BÜYÜKALACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İldimlendirme, Buharlaştırmak Soğutma, Konvansiyonel Soğutma, Isı Geri Kazanımı n, Air-conditioning, Evaporative Cooling, Conventional Cooling, Heat Recovery
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ BUHARLAŞTIRMALI SOĞUTMANIN KONFOR KLİMASINA UYGULANMASI ErtaçHÜRDOĞAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Doç. Dr. Orhan BÜYÜKALACA Yıl: 2003, Sayfa: 70 Jüri : Doç. Dr. Orhan BÜYÜKALACA Prof. Dr. Tuncay YILMAZ Prof. Dr. R Tuğrul OĞULATA Bu çalışmada Ç.Ü. Makine Mühendisliği Bölümü Laboratuarında bulunan buharlaştırmak soğutma sistemi kullanılmıştır. Çalışma için mevcut olan deney düzeneğinde bazı değişiklikler yapılarak gekştMlmiştir. Kurulu olan bu düzenek de nemlendirme için kullanılan sistem çok fazla enerji gereksinimine neden olmaktaydı. Bu sistem kullanışlı modern bir nemlendirici sistemi ile değiştirilmiş ve farklı iklim şartları için yaz mevsiminde test edilmiştir. Deneyler sonucunda, buharlaştırmak soğutmanın konvansiyonel soğutma sistemlerine göre etkik bir alternatif olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS APPLICATION OF EVAPORATIVE COOLING TO COMFORT AIR-CONDITIONING ErtaçHÜRDOGAN DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALAC A Year: 2003, Pages: 70 Jury : Assoc. Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA : Prof. Dr. Tuncay YILMAZ : Prof. Dr. R. Tuğrul O?ULATA This study is based on the evaporative cooling system that is available in the Laboratory of Mechanical Engineering Department of Çukurova University. The existing experimental setup was improved. The arrangement used for humidifying in the existing system was a high-energy consuming system. It was replaced by a suitable modern humidifying system and was tested under different weather conditions in summer. As a result of the experiments, it was found that evaporative cooling could be an effective alternative to conventional cooling systems.