İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Piyano Öğretim Elemanları ve 3. sınıf öğrencilerinin piyano eğitimine ilişkin görüşleri
İnönü University Education Faculty the success of the third class students at Piano in Music Education Department
  1. Tez No: 159029
  2. Yazar: PINAR YILMAZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SELÇUK BİLGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Piano, Piano Education Number of
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI PİYANO ÖĞRETİM ELEMANLARI ve 3. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN PİYANO EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ ( Yüksek Lisans Tezi ) Pınar YILMAZ GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ankara 2005 ÖZET Bu araştırma, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıf I. ve II. öğretim öğrencilerinin piyano eğitimindeki başarı durumlarını olumlu veya olumsuz etkileyen faktörlerin belirlenmesi amacını taşımaktadır. Bu araştırma, betimsel bir araştırma olup, kaynak tarama ve anket modeli kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmada anket, kaynak tarama ve belge tarama gibi veri toplama araçları ile elde edilip, veriler gruplandırılıp, nicelleştirilmiştir. Bu verilerin çözümlenmesinde betimsel istatistik yöntem ve tekniklere başvurulmasının yanında merkezi dağılım ölçülerinin yan dağılımları olarak frekans, yüzdelik ve oranların ortalamasından yararlanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre piyano eğitiminde karşılaşılan11 problemler, değerlendirmeye katılan tüm öğrenci ve piyano öğretim elemanlarınca vurgulanmış; problemlerine sebebiyet veren unsurlar belirlenmiş ve konuya ilişkin gerekli görülen çözüm önerilerinde bulunulmuştur. Bilim Kodu : Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı Anahtar Kelimeler : Piyano, Piyano Eğitimi Sayfa Adedi : 42 Tez Yöneticisi : Yrd. Doç. Dr. Selçuk BİLGİN
Özet (Çeviri)
Ill INONU UNIVERSTY EDUCATION FACULTY THE SUCCESS OF THE THIRD CLASS STUDENTS AT PIANO IN MUSIC EDUCATION DEPARTMENT ( Thesis For Master's Degree) Pınar YILMAZ GAZI UNIVERSITY EDUCATION FACULTY MUSIC EDUCATION DEPARTMENT Ankara 2005 ABSTRACT This resarch has aimed at determining the factors affecting the success position of the students in the piano education negatively or pozitiveiy at Inonu University Education Faculty Music Education Department. This resarch was a descriptive study and it was obtained by means of questionnarrie and benefit from the sources techniques. In this study, the data were obtained from some data collecting tools such as questionnarrie, benefit from the sources techniques and d ocu man ts. Afterwards, the data were grouped and guantized. In the analysis of these data, frequency, percantage and the avarage of ratio as side distrubition of centeral distrubition measures as well as the aplication for descriptive statics methods and techniques. According the data obtained, the problems which were faced in theIV piano education were emphasized the lecturer and all of the students attending the evaluation. The factors which gave rise to the problems were determined and the solution proposals that were needed in relation to this topic were done. Science Code: Fine Arts Education Department Music Teaching Department