Klatratların teorisi ve içerikli bileşikler
Theory of clathrates and inclusion compounds
- Tez No: 167927
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BURHAN DAVARCIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Klatrat, İçerikli bileşikler, Kızıl ötesi. m, Clathrate, Inclusion Compounds, Infrared IV
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
ÖZET KLATRATLARIN TEORİSİ VE İÇERİKLİ BİLEŞİKLER CANIMOĞLU, Engin Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Burhan DAVARCIOĞLU Aralık 2004, toplam 53 sayfa Bu çalışmada, klatratların teorisi incelenmiş ve genel olarak literatürde çökelek halinde elde edilmiş olan içerikli bileşiklerin (klatrat ve kompleks) yapılarının kızıl ötesi spektroskopisinden yararlanılarak daha önce elde edilen sonuçlarına göre sınıflandırılması yapılmıştır. Bu bileşiklerin stokiyometrik olarak kristal yapılan ortaya konulmuştur. Böylece yapılan aydınlatılmış olan klatrat ve kompleks yapılarının ortak özellikleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY THEORY OF CLATHRATES AND INCLUSION COMPOUNDS CANIMO?LU, Engin Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics Supervisor:Asst. Prof. Dr. Burhan DAVARCIO?LU December 2004, total 53 pages In this study, theory of clathrates have been investigated and the structures of the inclusion compounds, generally obtained in participated form in provious studies in literature, have been classified according to the results obtained by means of infrared spectroscopy. Crystal structures of these compounds have been put over stoichiometrically. Finally, common properties of the structures of the clathrates and complexes whose structures have been brought to light have been determined.