Lise 2. sınıf öğrencilerinin Newton'un Hareket Kanunları ile ilgili kavram yanılgıları
The Misconceptions of the students at the second class of the high school about Newton's Laws
  1. Tez No: 181512
  2. Yazar: TAVİZ ALPTEKİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÜMİT TURGUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Fizik ve Fizik Mühendisliği, Education and Training, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fizik €ğretimi, Kavram Yanılgıları, Newton'un HareketKanunları.i, Physics Teaching, Misconceptions, Newton?s Laws.ii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu ‰alışmanın amacı Newton'un Hareket Kanunları ile ilgili Å ğrencilerin sahipoldukları kavram yanılgılarını belirlemektir.Araştırmanın Å rneklemini, Erzurum il merkezinde İbrahim Hakkı Fen Lisesi, NevzatKarabağ Anadolu •ğretmen Lisesi, Mecidiye Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif ErsoyLisesinde Å ğrenim gÅ ren 186 lise 2. sınıf Å ğrencisi oluşturmaktadır. Durum ‰alışmasıdeseni (case study design) araştırma modeli olarak belirlenmiştir. Araştırma 2005-2006Å ğretim yılı bahar dÅ neminde yapılmıştır. Araştırmanın verileri, Newton'un HareketKanunları ile ilgili Kavramları Araştırma Testi Å l‰eğinden elde edilmiştir.Elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonucunda Å ğrencilerin Newton'un HareketKanunları ile ilgili yanılgılarının olduğu belirlenmiştir.2006, 79 sayfa
Özet (Çeviri)
The aim of this study is determine the misconceptions of the students about Newton?sLaws.The subject of this study consist of total 186 second classes students who are atErzurum Science High School, Nevzat Karabağ Anatolian Teacher High School,Mecidiye Anatolian High School and Mehmet Akif Ersoy High School. In this study,case study design was identified as a research model. This research was carried out inthe 2005-2006 spring term. The data of the research were obtained from the researchtest of the conceptions about Newton?s Laws.It?s determined that the students have misconceptions about Newton?s Laws, as a resultof the evaluation of the obtained data.2006, 79 pages