Gazi Üiversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bilim Dalı Seramik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin işsizlik kaygıları üzerine bir araştırma
A study on the uneploment Fear of students of Ceramic Department Vocational Education Faculty
  1. Tez No: 191049
  2. Yazar: TÜLAY YURDAKUL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLSÜN PARLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Fear, Self-esteem, Unemployment, Cereamis education, Fear, Self-esteem, Unemployment, Cereamis education
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uygulamalı Sanatlar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bilim DalıSeramik Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerinin İşsizlik Kaygıları Üzerine BirAraştırmaBu çalışma, seramik eğitimi öğrencilerinin kaygılarının benlik saygıdüzeyleri ile bir bağlantısının olup olmadığına çeşitli değişkenlerle bakılarakincelemek, varsa kaygı yaratan sorunlara açıklık getirip program öğrencilerininbaşarı düzeylerini yükseltmek ve seramik eğitimi programını daha işler halegetirmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini ve evrenini ,2005-2006Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında derslere devam eden 58 Mesleki EğitimFakültesi Seramik Eğitimi Programı öğrenci oluşturmuş, veriler sürekli kaygı ölçeği,benlik saygı ölçeği ve kişisel bilgi anketi ile toplanmıştır.Araştırma sonucunda yaşamının büyük çoğunluğunu büyük şehirlerdegeçiren, annesi emekli olan, kayıtlı olduğu programa kendisini yeterli gören,düşünce ve duygularını ürünlere özgürce yansıttığını düşünen öğrencilerin BenlikSaygı düzeylerinde anlamlı farklıklar belirlenmiştir (P.05).Anahtar Kelime : Kaygı, benlik saygı, işsizlik, seramik eğitimi.SUMMARYA Study on the Unemployment Fear of Students of Ceramic Department,Vocational Education Faculty.This study is made for if there is a relation between the fears of students and their selfesteem. Next aim of this study is to reveal the problems of students and to solve theseproblems. This study willincrease the success of students and ceramic departmentsproductivity. 58 Vocational education Faculty, Ceramic Department students have beenanalyzed in 2005-2006 spring semester. And all the datas have been collected and analyzed bymeans of continuous fear scale, self-esteem scale, personal information survey.Araştırma sonucunda yaşamının büyük çoğunluğunu büyük şehirlerde geçiren, annesiIn conclusşon of the study it is revealed that there is meaningful differeneces betweenself-esteem of students who are mothers are retired, who believes that they are adequate fortheir department and who believes that they can reflect their thoughts and feelings on theartworks they have created.(P.05).
Özet (Çeviri)