İlköğretim yazılımı ve bir uygulama
Primary school directing program and an application
  1. Tez No: 198435
  2. Yazar: AYŞENUR PİRİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR HOŞCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yöneltme, Yönlendirme, Mesleki Rehberlik, EğitselRehberlik, Kişisel Rehberliki, Directing, Orientation, Vocational Counseling, EducationalCounseling, Personal Counselingii
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu tezde öğrencilerin, ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerini dikkatealarak; olumlu bir benlik kavramı geliştirebilmelerine, seçeneklerdenhaberdar olmalarına, potansiyellerinin farkında olarak onu geliştirmeyeçalışmalarına, bu doğrultuda kararlar alabilmelerine, aldıkları kararlarınsonuçlarını görebilmelerine ve sorumluluğunu almalarına yönelik bilimselhizmetlerin düzenli ve sürekli bir biçimde verilmesi anlamını taşıyanyöneltme kavramı incelenmiştir. Yöneltmenin temeli olan eğitim verehberlik hizmetleri araştırılmış, ülkemizde yöneltme konusunda yapılançalışmalar değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda ülkemizdeilköğretim okullarında uygulanan yöneltme çalışmalarının düzenli bir şekildeyürütülmesi amacını taşıyan, yöneltme ile ilgili sınıf rehber öğretmenlerininöğrencilerine yönelik yapması gerekli tüm çalışmaları kapsayan;yöneltmenin ilkelerine uygun İlköğretim Yöneltme Yazılımı tasarlanmıştır.Hazırlanan program Microsoft Visual Basic, SQL programlama dillerikullanılarak yazılmıştır. Yöneltme Veritabanı Yönetimi tasarımındaMicrosoft Access kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the notion of directing students, which develops theiridentity motion, notifies the options, their potentials by being aware of it,makes them take their own decisions and makes them see the result of theirdecisions they took, and gives the scientific services regularly and continouslyby taking the responsibility of their decisions, is investigated; educational andcounseling services which are the basis of directing are studied, and thedirecting studies which are done in our country are evaluated. According tothe result of this evaluation, it is designed that directing studies, which areapplied in the primary schools in our country, to be regular and all thestudies our counselor do about directing to be appropriate to Primary SchoolDirecting Program. This program which is prepared is written by using thelanguages of Microsoft Visual Basic, SQL programs. In the design ofDirecting Database Management, Microsoft Access is used.