Yerel yönetimlerde stratejik planlama ve bir uygulama
Strategic planning at local governments and an implementation
  1. Tez No: 201375
  2. Yazar: ATAKAN GENÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN BAŞLIGİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Kamu Yönetimi, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Stratejik Yönetim, Stratejik Planlama, Performans Yönetimi, Yerel Yönetimler, stanbul Büyüksehir Belediyesi, Strategic Management, Strategic Planning, Performance Management, Local Governments, stanbul Metropolitan Municipality
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu tezin amacı stratejik yönetim teknigi ve bunun bir aracı olan stratejik planın kamu sektöründe uygulanmasına iliskin bir model ortaya koymak ve bu modelin uygulanması sonucunda ortaya çıkan güçlükleri tespit etmek, bunlar için çözüm önerileri gelistirmektir. Çalısma giris ve sonuç bölümleri dahil olmak üzere yedi bölümden olusmustur. kinci bölümde, stratejik yönetimin gelisimine, kavramlarına ve araçlarına deginilmistir. Üçüncü bölümde, yerel yönetim kavramları, yerel yönetimlerde planlama yaklasımı ve stratejik planlama ihtiyacı ele alınmıstır. Dördüncü bölümde ise, örnek bir model ile planlama süreci açıklanmıs olup, besinci bölümde bu sürecin stanbul Büyüksehir Belediyesi uygulaması yapılmıstır. Altıncı bölümde, uygulamada karsılasılan güçlüklere ve çözüm önerilerine yer verilmistir. Son olarak, sonuç bölümünde konuya iliskin genel bir degerlendirme yapılmıstır.
Özet (Çeviri)
Aim of this study is to establish a model for implementing strategic management tecnique and its tool strategic planning in public sector and to identify the implementation weaknesses by using the model and to suggest solutions for this problems. With introduction and conclusion, this work is composed of seven chapters. In second chapter, development of strategic management, its concepts and tools are mentioned. In third chapter, concepts of local governments, planning aproach and strategic planning need at local governments are held. In fourth chapter, a strategic planning process is explained with a uniform pattern and in fifth chapter, stanbul Metropolitan Municipality implementation is executed. In sixth chapter, troubles and its solutions are discussed. And finally, in conclusion chapter, the subject is evaluated generally.