Oryantasyon eğitiminin çalışanların turnoverına etkisi ve bir uygulama
Effects of orientation programs to employee's turnover and an application
  1. Tez No: 219293
  2. Yazar: ZEYNEP BALBAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. A. TUĞRUL SAVAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Oryantasyon, sgücü Devir Hızı, se Adaptasyon, Orientation, Turnover, Job Adjustment
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Günümüzde isletmeler nitelikli personelleri elinde tutmakta zorlanmaktadırlar. se yeni alınan personelin isyerlerinde geçirdikleri ilk zamanları mesleki açıdan oldukça zorlayıcı olmaktadır. Bu nedenle sirketler oryantasyon egitimine önem vermek zorundadırlar. Bu arastırma göstermektedir ki oryantasyon egitimi alan personelin ise devamlılıgı ve ise adaptasyonu, oryantasyon egitimi almayan personele göre daha uzun bir süreç gerektirir. Bu arastırmanın teorik bölümünde insan kaynakları yönetiminde egitim süreci, egitimin isletmeler ve personel için önemi, egitim çesitleri, oryantasyon egitiminin personellerin isgücü devir hızı (turnover) ve ise adaptasyonuna etkisi üzerinde durulmustur. Uygulama bölümünde ise bir otomotiv sirketinde uygulanan oryantasyon egitiminin isgücü devir hızı (turnover) ve ise adaptasyona etkisi, egitim almıs personele uygulanan anketle belirlenmistir. Bu bölümün ilk kısmında personelin demografik özellikleri üzerinde durulmustur. kinci kısmında ise personelin oryantasyon egitiminin isgücü devir hızı ve ise adaptasyona etkisi hakkındaki görüsleri üzerinde durulmustur.
Özet (Çeviri)
Today, organizations have difficulties to save good workers. The first days of their new job is occupationally demanding for newly recruit staff. So, companys have to care orientation programs. This research has shown that the staff that have received an orientation has a much longer continuity compared to the staff that have not received an orientation. n theoretical chapter, people can learn about education process in human recources management, benefits of education for organizations and employees, kinds of education, effects of orientation programs to employee?s turnover and job adjustment this research. n practice chapter, people can learn about who has an orientation programs in n practice chapter, a survey has determined effects of orientation programs to employee?s turnover and job adjustment in a automotive company who has orientation program. Firstly in this part, people can learn about demographic characteristic who has survey. Finally in this part, people can learn about who has survey?s opinion about effects of orientation programs to employee?s turnover and job adjustment.