Ohsas 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri ve bir inşaat firmasında uygulanması
Ohsas 18001 0ccupational healt and safety management system and its application in construction company
- Tez No: 223088
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. UĞUR MÜNGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: OHSAS 18001, İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Analizi, OHSAS18001, Occupational Healt and Safety, Risk analyze
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 178
Özet
Yüksek lisans tezi olarak sunulan bu çalışmada , İş Sağlığı ve Güvenliği, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve bir inşaat firmasında uygulanması anlatılacaktır. Beş bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde konuya giriş yapılarak, İş Sağlığı ve Güvenliği kavramları kısaca açıklanmıştır. İkinci bölümde ise İş Sağlığı ve Güvenliği karşılaştırma ölçütlerine ve konunun önemine değinilmiştir. Üçüncü bölümde İş Sağlığı ve Güvenliği standartlarının gelişimi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin şartları ,sisteminin amacı ve yararları açıklanmaya çalışılmıştır. Daha sonraki bölümde OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği yönetim sisteminin bir inşaat firmasındaki uygulaması ek alınmış yapılması gerekenler ve gerçekleşen uygulama anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this postgraduate thesis, Health and Safety, OHSAS18001 Occupational Healt and Safety Management System, and applications in a construction company will be told. The first part of the study which consist of fıve parts is introduction and occupational healt and safety works concepts are briefly explained. Second part is about the comparison criteria and importance of whole subject. In third part, developments of occupational healt and safety works standards, details of OHSAS18001 Occupational Healt and Safety Management System, purpose and benefits of the system are explained. Next part consists of theoretical musts and actual actions about the said system in a construction company.