Mesleki ve teknik eğitimde takım çalışması ve eğiticilerin performansına etkisi
The influence on the group work and the performance of the directors in professional and technical education
  1. Tez No: 227960
  2. Yazar: KAMİL ALAGÖZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SALİH ZEKİ İMAMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Egitim, Mesleki Egitim, Teknik Egitim, Takım Çalısması, Performans Degerlendirme, Egiticinin Performansı, Education, Professional education, Technical education, Group team, Assessment performance, Educationalist?s performance
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Denetimi ve Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu arastırma ile, endüstri meslek ve teknik liselerde görevli yönetici ve ögretmenlerin takım çalısması ve egiticilerin performansına etkisi'ne iliskin görüslerinin neler oldugunun saptanması amaçlanmıstır. Anket modeliyle yapılan bu arastırmada 2006-2007 Egitim-Ögretim yılı bahar döneminde İstanbul İli Anadolu yakasındaki 7 endüstri meslek ve teknik liselerde görev yapan 235 yönetici ve ögretmen üzerinde gerçeklestirilmistir. Arastırmada, etkili takımın özelliklerinin her bir alt boyutunun takım içi motivasyonda ve egiticinin performansıyla olan iliskisi ve ayrıca takım içi motivasyon ile egiticinin performansına etkisi arasındaki iliskisi arastırılmıstır. Arastırma sonuçlarına göre, hem etkili takımın özellikleri hem de egiticinin performansı arasında olumlu ve bir iliski, Ayrıca etkili takımın özellikleri ve takım motivasyonu arasında olumlu bir iliski, ve takım motivasyonu ve egiticinin performansı arasında olumlu bir iliski vardır.
Özet (Çeviri)
With this research, it is aimed to determined the thouhts of the directors and teachers about group work and what the effect of the performance of the directors are in industry training and technique college. The research designed on was applied to 235 directors and teachers in Anatolia side of İstanbul at 7 industry and training colleges in 2006-2007 education second term. In the search it is investigated every sub-dimension of the characteristics of the effective team in the motivation of the team and the relationship connecting with the educationalist?s performance/ and also the relationship between motivation of the team and the effective of the educationalist?s performance. According to the results of the investigation; There is a positive relationship both the characteristics of the effective team and educationalist?s performance. There is a positive relationship both the characteristics of the effective team and the motivation of the team. There is a positive relationship between the motivation of the team and the educationalist?s performance.