Türkiye'de sosyal belediyecilik uygulamaları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi örneği
Applications of social municipalities in Turkey and Ankara
- Tez No: 229253
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞERİF ÖNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmetler, Public Administration, Social Services
- Anahtar Kelimeler: Sosyal belediyecilik, sosyal yardımlar, sosyal devlet, Social Municipalities, Social Aids, Social Government
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
Günümüzde yerel yönetimler eğitim, sağlık, konut gibi temel sosyal politikaların mahalli düzeyde sağlanmasında ve kendi birimlerindeki vatandaşların refahının bizzat kendi faaliyetleri ile artırılmasında etkin bir kurum olarak görev almaktadırlar. 21. yüzyılın bir önceki yüzyıldan aldığı temel miraslardan biri küreselleşme olgusu ve süreçleri iken bir başkası yerelleşmedir. Yerelleşme eğiliminin bir ürünü olan yerel yönetimlerin, akla gelen en önemli birimi şüphesiz ki belediyelerdir. Bu nedenle hazırlanan çalışmada yerel yönetim kavramı, Türkiye'de uygulanan sosyal belediyecilik faaliyetleri, bu çerçevede sosyal devlet ve sosyal sorumluluk kavramları ve örnek olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi incelenmektedir.Hazırlanan çalışmanın daha verimli olabilmesi için anket değerlendirmesi yapılarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik faaliyetlerinin resim ve broşürleri ek de yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
At the present day, local administrations have an active role for the implementation of some basic social policies related with education, health and housing on a local level. Their another role is to improve the citizens? living standards, who are in their own units, with their own activities.The 21st century has two basic inheritance from the previous century. One of them is globalisation fact and process, the other is localization. Without a shadow of doubt, the most important units of local administrations are municipalities. In this study, social activities of municipalities and Greater Municipality of Ankara will be examined as a study cases.For more efficient of this study, pictures and brochures of Social Activites of Greater Municipalitiy of Ankara added to appendices.