Keman eğitiminde kullanılan ?jacop dont 24 etudes and caprices op.35 ? metodunun sağ el ve sol el teknikleri açısından incelenmesi
The examination of?jacob dont 24 etudes and caprices op. 35'method used in violin education in terms of right and left hand
- Tez No: 234384
- Danışmanlar: PROF. NURAY ÖZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Keman eğitimi, Dont 24 Etüdes and Caprices, hedef ve davranışlar, Violin education, Dont 24 Etudes and Caprices, Target and BheviourPage number:
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
- Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu araştırmanın amacı, keman eğitiminde kullanılan ?Jacob Dont 24 Etüdes and Caprices Op.35? metodunun hangi hedef ve hedef davranışların gerçekleştirilmesine yönelik olarak hazırlandığını incelemek; bu hedef ve hedef davranışların metot içindeki dağılımlarını belirlemek; bu yolla öğretmenler ve öğrencilere metotla ilgili genel bir bilgi sunmak ve keman eğitimiyle ilgili araştırmalara katkıda bulunmaktır.Bu amaçla Jacob Dont 24 Etüdes and Caprices po.35? metodundaki etütler; Prof. Dr. Ali Uçan'ın geliştirmiş olduğu ?çalgı metotlarını çağdaş öğretim programı modeline dayalı metot çözümleme ve/veya etüt çözümleme yöntemiyle inceleme? yaklaşımı kullanılarak, hedef ve hedef davranışlar açısından incelenmiştir.İnceleme sonucunda 25 devinsel hedef ve 73 devinsel hedef davranış belirlenmiştir.Bilim Kodu:
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to analyze what target and target behaviour ?Jacob Dont 24 Etüdes and Caprices Op.35?, one of the methods of violin, is prepared to realize, to determine the dispersion and density of these targets in the method and by this determination, to present general info and thus to contribute to the researches of piano training.Under this goal the twelve etudes chosen from the first volume of ?Jacob Dobnt 24 Etüdes and Caprices Op.35? are analyzed by the approach of ?the examination by the method of etude analysis and/or the method analysis depending on contemporary teaching of playing instrument methods? developed by Dr. Ali Uçan, while doing this the view used to examine ten etüdes mentioned above is the target and the target behaviour.In conclusion of the analysis, 25 target and 73 target behaviours have been determined.Science code: