Geleneksel ve sanal ofiste iş doyumu: Bir alan araştırması
The job satisfaction in conventional and virtual office: A field research
  1. Tez No: 234434
  2. Yazar: ELEM KIŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DİLAVER TENGİLİMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ofis, Sanal Ofis, İş Doyumu, Office, Virtual Office, Job Satisfaction
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Büro Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Büro Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bilgi teknolojisindeki gelişmelerin iş hayatına yansımasıyla sanal örgüt, sanal ofis ve sanal iş uygulamaları artış göstermektedir. Geleneksel ofislerin ve geleneksel ofis işlerinin yerini, sanal ofisler ve sanal ofis faaliyetleri almaktadır.Bu çalışmada geleneksel ve sanal ofiste çalışanların iş doyum düzeyinde bir farklılık olup olmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmada Minnesota İş Tatmin Ölçeğinden yararlanılmıştır.Çalışmada, İstanbul'da faaliyette bulunan bir bankanın merkezi ofis ve sanal ofislerde görevli 420 personeline bir anket uygulanmıştır.Araştırmada elde edilen önemli sonuçlardan birisi, iş doyumunun işgörenin demografik özelliklerine göre farklılık göstermediğidir. Ayrıca önemli bir bulgu da; İş doyumu ile ofis türü arasında anlamlı bir ilişkinin olduğu ve işteki verimlilik durumunun ofis türüne göre farklılık gösterdiğidir.
Özet (Çeviri)
Virtual organization, virtual office and virtual work applications are on increase due to the reflection of the developments in information technology on work life. The conventional offices and conventional office works are replaced with virtual offices and virtual office works.In this research has been studied to determine whether staff?s job satisfaction has changed in conventional office and virtual office or not. Minnesota Satisfaction Questionnaire is been used in the research.In the research 420 member staff working in a bank?s headquarters and virtual offices have taken the survey scaling.As an important result obtained in the research is the job satisfaction doesn?t indicate a difference from staff working?s demographic characteristices. Moreover the other important result is there is an expressive connection between job satisfaction with office types and it is appeared that productivity state in the work is indicative of difference with office types.