Mobilya ve ev dekorasyon mağazacılığında marka konumlandırma ve farklılaştırma üzerine araştırma
Research about brand positioning and differentiating in furniture and house decoration store concept
  1. Tez No: 250407
  2. Yazar: AHU ERGEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M.YAMAN ÖZTEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, tüketici, marka konumlandırma, marka farklılaştırma, Brand, consumer, brand positioning, brand differentiaiting
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
Bu tezde; marka ve markayla ilgili kavramlar, tüketici, marka konumlandırma ve marka farklılaştırma kavramları araştırılmıştır. Uygulama bölümünde mobilya ve ev dekorasyon mağazacılığında önde gelen iki markanın yöneticileriyle derinlemesine mülakat yapılmış marka konumlandırma ve farklılaştırma konusunu bu iki markanın ne şekilde ele aldığı incelenmiştir.Çalışmanın birinci bölümünde marka ve tüketiciye ilişkin temel kavramlar, ikinci bölümünde marka konumlandırma ve marka imajı, üçüncü bölümde marka farklılaştırma ele alınmıştır. Dördüncü bölümde mobilya ve ev dekorasyon mağazacılığında marka konumlandırma ve farklılaştırma yöntemleri üzerine araştırma yer almaktadır. Son bölümde araştırmada elde edilen bulgular değerlendirilerek işletmelere ve gelecekte araştırma yapacak olan kişilere önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, brand and brand related terms, brand positioning and brand differentiating have been investigated. In the research part of the thesis, an interview is held with the managers of leading home furnishing companies in Turkey and it is investigated how these companies use the terms brand positioning and brand differentiating in practice.In the first part of the study, brand and consumer related terms, in the second part brand positioning and brand image, in the third part brand differentiating has been investigated. In the fourth part, the research is done concerning the brand positioning and differentaiting methods of home furnishing companies. In the last part, the collected data is evaluated and concluded, also recommendations are done for the future researchers and related companies.