Project scheduling with discounted cash flows and progress payments
Hakedişlerin ve nakit akımlarının şimdiki zaman değerini en fazlayan proje çizelgelemesi
  1. Tez No: 28896
  2. Yazar: BURAK KAZAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SERPİL CANAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Çizelgelemesi, İndirgenmiş (Iskonto edilmiş) Nakit Akımları, Benders Ayrışım Tekniği, Project Scheduling, Discounted Cash Flows, Benders' Decomposition Technique
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZ HAKEDİŞLERİN VE NAKİT AKIMLARININ ŞİMDİKİ ZAMAN DE?ERİNİ EN FAZLALAYAN PROJE ÇİZELGELEMESİ KAZAZ, Burak Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Canan SEPİL Temmuz, 1993, 53 sayfa Bir projeye ait nakit akımlarının şimdiki zaman değerini en fazlalama son yıllarda bir çok araştırmacının incelediği bir başlıktır. Bu çalışmalarda, nakit akımlarının aktivitelerin çizelgelenmiş zamanlarında, ve nakit gelirlerinin olay zamanlarında gerçekleştikleri varsayılıyordu. Bu çalışmada ise, işlemlere ait nakit gelirlerinin hakedişler şeklinde, ay sonlan ve yıl sonları gibi, zaman çizgisi üzerindeki belirli noktalarda gerçekleştiğini varsayıyoruz. Problemin Karışık Tamsayısal Programlama formülasyonları sunulmuş ve bunların hesaplama sonuçları raporlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROJECT SCHEDULING WITH DISCOUNTED CASH FLOWS AND PROGRESS PAYMENTS KAZAZ, Burak M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Canan SEPÎL July, 1993, 53 pages Maximizing the present value of cash flows associated with a project has been a topic analyzed by several researchers in the last decade. In these studies, cash flows were assumed to occur during the activity scheduled times and cash inflows are assumed to occur at event times. In this study, we consider the problem in which the cash inflows occur at discrete points in time, at the end of some time periods, like at the ends of months, the ends of years, and etc. Mixed integer programming formulations of the problem are given and the computational results are reported.