İnsan kaynakları yönetiminde personel seçme ve yerleştirme: Sigorta sektöründe alan çalışması
Employer selection and placement in human resoures management: A field study in insurance sector
  1. Tez No: 303915
  2. Yazar: YEŞİM AKDENİZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları yönetimi, Personel Seçme ve Yerleştirme, Sigorta Sektörü, human resoures management, employer selection and placement, insurance sector
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
Rekabetin arttığı ve teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde yaşandığı günümüzde, işletmeler de ayakta kalabilmek için değişim geçirmek zorundadırlar. Özelikle çalışanlarla ilişkileri düzenleyen insan kaynakları yönetimi üzerinde çok ciddi durulması gereken bir birim olmuştur.İnsan kaynakları yönetiminin en önemli fonksiyonu olan seçme ve yerleştirme kısaca işletmelerin devamlılığını sağlayan fonksiyon olarak adlandırılabilir. İşletmeye ve işe uygun insan kaynaklarına ulaşmak için seçme fonksiyonunun etkili bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bunun için işe alım sürecinde tüm yenilikler ve gelişmeler dikkatlice takip edilmelidir. Tüm süreçlerin üzerinde titizlikle durulmalı, doğru işe doğru insan mantığıyla yanlış tercihler yapılması önlenmelidir.Bu çalışmanın amacı, personel seçme ve yerleştirmenin tüm detaylarını açıklamak ayrıca sigorta sektörünü ve bu sektördeki seçme ve yerleştirme süreçlerini anlatmak ve öneriler geliştirmektir.
Özet (Çeviri)
Enterprise should make changes to survive in these days which competition and technoligical developments increase quickly. Espacially human resoures management has become an important unit which organizes relationships among workers.Selection and placement process which is the most impoartant function of human resoures management can be shortly named as function of supplying continuity of enterprise. Function of selection should be effectively used to reach human resources for enterprise and work. Because of this all developments and reforms should be followed carefully in area of employement procedure. All the processes should be elaborated attentiuely, wrong choices should be premented with rationale of right person for right work.The aim of this study is to explain all the details employer selection and placement, also insurance sector and selection and placement processes in this sector and development suggestions.