Kazakistan turizmi açısından havayolu ulaştırmasının önemi: Astana Havayolları örneği
The importance of airway transport regarding Kazakhstan's tourism: The example of Air Astana
  1. Tez No: 328592
  2. Yazar: GULZAT BUSHANOVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MİTHAT ZEKİ DİNÇER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Havayolu Ulaştırması, Kazakistan Cumhuriyeti, Astana Havayolları, Airway Transport, Republic of Kazakhstan, Air Astana
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Turizm hareketlerinin dayandığı önemli faaliyetlerden biri havayolu ulaştırmasıdır. Turistlerin hedef bölge ile bağlantısını sağlayan havayolu ulaştırması alanında yer alan uçaklar, turistlerin hedeflediği merkezlere gidiş-dönüş hizmetleri ile bu faaliyeti yürütmektedir. Bu tezde havayolu ulaştırması ve turizm sektörü dikkate alınarak havayolu ulaştırması ile ilgili genel kavramlar açıklandıktan sonra havayolu ulaştırması ve turizm ilişkisi ele alınmıştır.Kazakistan Cumhuriyeti son yıllarda hızlı büyümesiyle dikkat çekmektedir. Bu yüzden Kazakistan'ın büyümesinde ve gelişmesinde turizm ve havayolu sektörü çok büyük önem taşımaktadır. Çalışmamın ana konusu Kazakistan turizminin gelişmesinde Astana Havayolları'nın önemini göstermektir.
Özet (Çeviri)
Airway transport is one of the important activities on which tourism motion is based. The planes, which take place in the field of airway transport by providing the connection between tourists and their target destinations, manage this activity through services of departure from and arrival to the aimed destinations. This thesis, by taking in consideration the sector of tourism and airway transport, is concerned with the relation between tourism and airway transport after explaining some general concepts concerning airway transport.The republic of Kazakhstan is attracting attention with its fast development in the latest years. Therefore, tourism and the airway sector carry a big importance in Kazakistan?s development. The main subject of my work is to show the role of Astana Airlines in Kazakistan?s touristic development.