Avrupa Birliği'nin ortak dış ve güvenlik politikası ve Bulgaristan'ın bu politikaya uyumu
European Union common foreign and security policy and the adaptation of Bulgaria to this policy
  1. Tez No: 348102
  2. Yazar: DZHEMİLE KARBASH
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA NAİL ALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, ODGP, Siyasi Bütünleşme, Entegrasyon, Bulgaristan'ın Uyumu, European Union, CFSP, Political Integration, Integration, Bulgaria's Adaptation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Yapılan çalışmada AB'nin ortak dış ve güvenlik politikasının oluşumu ve Bulgaristan'ın bu politikaya uyumu incelenmiştir. Tezin amacı ODGP'nin oluşumunu, yıllar içerisinde gelişimini ve 2007 yılında AB üyesi olan Bulgaristan'ın bu politikaya uyumunu incelemektir. Yapılan araştırmalar sonucunda AB'nin ODGP konusunda önemli ilerleme kaydettiği ve Bulgaristan'ın bu politikaya uyum sağlayabildiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study it was researched EU's common foreign and security policy and the adoptation of Bulgaria to this policy. The purpose of this thesis is to analyse the formation of EU's CFSP, its development within the years and the adaptation of Bulgaria that becomes EU member in 2007. As a consequence of this study it is importanat to point out that EU has improved its capabilities in this area and Bulgaria has adapted to EU's CFSP.