A study on the evaluation of the writing coursebook and development of writing strategies in a university context
Bir üniversitede yazma stratejileri ve yazma kitabı incelemesi üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 350836
  2. Yazar: YUSUF UYAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜLYA YUMRU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Materyal Geliştirme, Yazma Stratejileri, Materials Development, Writing Strategies
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalışma bir üniversite yabancı diller yüksek okulunda kullanılan yazma kitabının incelenmesini ve sonucunda yazma stratejileri önermeyi amaçlamıştır. Çalışmaya Zirve Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun 151 öğrencisi ve 81 öğretmeni katılmıştır. Veriler öğrenciler ve öğretmenler için ayrı ayrı hazırlanmış anketler aracılığıyla toplanmıştır. Verilerin analizi sonucunda yazma kitabının güçlü yanlarının yanı sıra oldukça fazla sayıda zayıf yönlerinin de olduğu ortaya çıkmış ve bu olumsuzlukları gidermek için yazma stratejileri önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims to evaluate the writing coursebook used in the School of Foreign Languages at a university and accordingly suggest writing strategies. One hundred and fifty one students and 81 teachers from School of Foreign Languages at Zirve University participated in the study. Data collection tools were the questionnaires for both students and teachers. The results of the data indicated that the coursebook has more weaknesses than strengths, and suggested writing strategies in order to enhance these weaknesses.