Antalya Halkevi ve faaliyetleri (1932-1951)
Antalya Community Center and activities (1932-1951)
  1. Tez No: 358584
  2. Yazar: YUSUF BAHRİ KAPUSUZOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUHAMMET ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Halkevleri, Halkodaları, Antalya Halkevi, Halk Eğitimi, Cummunity Centres, Public halls, Antalya Community, Public training
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Bölümü
  12. Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli kültürel atılımlarında biri olan Halkevleri ve Halkodaları Atatürk İlke ve İnkılâplarının toplumun geneline yayılıp benimsetilmesi, toplumun modernleştirilmesi, vatandaşlara Halk eğitimi verilmesi, Türk Milliyetçiliği'nin kökleştirilmesi ve toplumun kaynaşmış bir kitle haline getirilmesi gibi amaçlarla kurulmuşlardır. Halkevleri, ülke genelinde ilk olarak 19 Şubat 1932'de 14 şehirde açılmıştır. 19 Şubattaki açılışa yetişmeyen ve 24 Haziran 1932'de açılan 19 Halkevinden birisi de Antalya Halkevi olmuştur. 24 Haziranda büyük bir coşkuyla açılan ve hemen şubelerini kurmaya başlayan Antalya Halkevi, Antalya'nın sosyal ve kültürel açıdan gelişmesinin yanı sıra ekonomik açıdan gelişmesine de önemli katkılar sağlamış ve Antalya şehir hayatının önemli bir parçası olmuştur.
Özet (Çeviri)
Community Centres and the Republic of Turkey, which is one of the major cultural making attempts public halls spread to the whole society to adopt the principles and reforms of Atatürk, the modernization of society, citizens, public education, giving firm establishment of Turkish nationalism and the community have been established for such purposes as making a cohesive mass. Community, 19 February 1932, the first time in 14 cities across the country have been opened. Cultivated in the opening 19 in February and 17 June 1932, Community Center opened 19 community center has been one of Antalya. Opened on June 17 with great enthusiasm and immediately began to establish branches Antalya Community, Antalya, social and cultural development, as well as economically significant contribution to the development of the Antalya city has been an important part of his life.