Ekogirişimcilik: Gaziantep Üniversitesi'nde bir uygulama
Eco-entrepreneurshi̇p: An appli̇cati̇on i̇n Gazi̇antep Uni̇versi̇ty
  1. Tez No: 369318
  2. Yazar: MERYEM GÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET TEKİNKUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çevre, Çevresel Bilinç, Çevresel Duyarlılık, GiriĢimcilik, EkogiriĢimcilik, EkogiriĢimcilik Yönelimi, Environment, Environmental Consciusness, Environmental Sensitivitiy, Enterpreneurship, Echo Enterpreneurship, Echo Enterpreneurship Trend
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışma öğrencilerin çevresel bilinç, çevresel duyarlılık ve ekogirişimciliğin güçlü yapısının ekogirişimcilik yönelimine etkisini ölçmek üzere yapılmıştır. Bu kapsamda araştırma modeli, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 233 öğrenci üzerinde anket tekniği kullanılarak test edilmiştir. Elde edilen verilerin analizi sonucunda çevresel bilinç, çevresel duyarlılık, ekogirişimciliğin güçlü yapısı, cinsiyet, yaş ve öğrenim türü ile ekogirişimcilik yönelimi arasında anlamlı ilişki bulunmuştur. Sonuçlara göre çevresel bilinç, çevresel duyarlılık ve ekogirişimciliğin güçlü yapısı artıkça ekogirişimcilik yönelimi de artmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study was constructed to measure the impact of students' environmental consciousness, environmental sensitivity and the strong structure of eco entrepreneurship on eco entrepreneurial orientation trends. In this context, the research model was tested by using survey techniques on 233 students of Gaziantep University Faculty of Economics and Administrative Sciences. As a result of analysis the data obtained it was found out significant relationship between environmental consciusness, environmental sensitivity, strong structure of echo enterpreneurship and gender, age, type of learning. According to results the echo enterpreneurship trend is increasing simultaneously to increas of environmental consciusness, environmental sensitivity and the strong structure of echo enterpreneurship.